SaaS

SaaS is de afkorting van Software as a Service. Zoals de naam al zegt is het software die online als een dienst wordt aangeboden, zoals de software van Debitan. SaaS wordt ook wel Cloud Software, ASP, On Demand Software of Gehoste Software genoemd.

SaaS

Iedereen heeft wel ervaring met SaaS, dan wel Cloud Software. Ook privé. Denk maar aan webmail, bladwijzers in je browser en de mogelijkheid om foto’s te delen. Zakelijk waren er pioniers op het gebied van Recruitment, kostenbeheer en Customer Relationship Management die de eerste toepassingen deelden. Inmiddels is SaaS een veelgebruikt bedrijfsmodel geworden, dat eigenlijk niet meer weg te denken is. Via de Cloud zijn steeds meer applicaties beschikbaar die het ons allemaal veel makkelijker maken.

Voordelen van SaaS

Software as a Service biedt ons veel voordelen. Hieronder noemen we er enkele.

  • Een groot voordeel van het kiezen voor een cloudoplossing is dat het snel en eenvoudig in gebruik te nemen is (het is gebruiksklaar). Dit in tegenstelling tot complexe in-house IT-projecten met lange looptijden. Vaak is software die via de cloud wordt aangeboden dan ook een betere optie dan het opzetten en onderhouden van een eigen IT-infrastructuur.
  • Een ander voordeel is dat het overal beschikbaar is. Je bent niet gebonden aan één specifiek apparaat. Naast je desktop en laptop kun je de software bijvoorbeeld ook raadplegen op je tablet en mobiel. Op deze manier ben je ook niet afhankelijk van je (werk)plek, maar kun je op elk gewenst moment en op elke gewenste plek bij de software. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot internet of een privénetwerk. En dat hebben we anno nu allemaal wel.
  • Daarnaast hoef je geen hardware of software te kopen, installeren en onderhouden. Werken via SaaS is vaak ook heel veilig, omdat alle gebruikers en applicaties via dezelfde infrastructuur werken, die centraal wordt onderhouden. Back-ups zijn vaak geautomatiseerd.
  • Het is schaalbaar: je kunt de vereisten aanpassen aan het aantal mensen dat het systeem moet gebruiken, aan het datavolume en de functionaliteit die je nodig hebt naarmate je bedrijf groeit.
  • De vormgeving van deze software applicaties is gebaseerd op de vormgeving die gebruikers al kennen. Dit oogt niet alleen vertrouwd, maar is daardoor ook makkelijk in gebruik.
  • Aangezien je alleen betaalt voor wat je nodig hebt is het voor bedrijven van elk formaat een zeer kosteneffectieve oplossing. (Van de bakker op de hoek tot de grootste bedrijven van Nederland.)

Debitan as a Service

Ook Debitan is een online software applicatie die als dienst wordt aangeboden en is (zoals hierboven al wordt genoemd) snel en eenvoudig in gebruik te nemen. Je hoeft je enkel te registreren door wat gegevens in te vullen en je kunt eigenlijk meteen al aan de slag. En wij helpen je daar ook nog eens graag bij! Je kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, want niet alleen onze software kun je gebruiken als een service, ook wíj staan volledig tot je dienst.


Meer informatie over onze SaaS?