Dispuut management

Veel factureren worden niet betaald vanwege een dispuut. Maar wat is een dispuut eigenlijk en hoe ga je daarmee om? Hoe regel je jouw dispuut management zo in om ervoor te zorgen dat facturen (alsnog) zo snel mogelijk worden betaald? Lees het allemaal in deze wiki.

Wat is een dispuut?

Om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat is dispuut management?’, gaan we eerst dieper in op het begrip dispuut. Een dispuut is een geschil en wordt vaak als reden aangedragen om een factuur niet te betalen. Een dispuut kan bijvoorbeeld gaan om een verkeerd geleverd product, een klacht over een bepaald product of dienst of bijvoorbeeld een fout in de factuur. Wanneer een factuur te lang openstaat is het directe gevolg daarvan o.a. een hogere DSO. Zaak is dus een dispuut zo snel mogelijk uit de wereld te helpen en deze op te lossen, zodat je de factuur alsnog (zo snel mogelijk!) betaald krijgt. En dan komt dispuut management om de hoek kijken.

Dispuut management

Dispuut management komt dus eigenlijk neer op het zo snel en goed mogelijk oplossen van een geschil om op die manier de factuur alsnog betaald te krijgen. Maar minstens net zo belangrijk is het inzichtelijk maken van alle disputen. Een goede analyse van alle disputen, zowel in de toekomst als in het verleden is van belang om tot de juiste inzichten te komen. Hiermee kunnen vervolgens weer verbeteringen doorgevoerd worden (bijvoorbeeld qua interne processen) waardoor de kans op disputen verkleind worden.

[cta-3]

Goed dispuut management is van groot belang en daar kan een dispuut systeem je bij helpen. Ook de software van Debitan beschikt over een dispuut systeem. Ons systeem kan je helpen bij het registreren en analyseren van disputen, maar ook bij het triggeren van bepaalde gewenste acties die bij de verantwoordelijke personen binnen de organisatie liggen.

Dispuut management met Debitan

Debitan is een volautomatisch debiteurensysteem met een uitgebreid dispuut en klachtafhandeling systeem. Dit betreft een functie die een koper toestaat om de verzender van een elektronische factuur op de hoogte te brengen van onjuistheden van of in de factuur. Deze functie staat de verzender tevens toe om op de koper te antwoorden en tot een oplossing in het geschil te komen. Wens je hier meer informatie over te ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Graag helpen we je verder.