Extern Debiteurenbeheer

Extern Debiteurenbeheer is het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer bij een ander gespecialiseerd bedrijf. Vaak is dit voordeliger, omdat goed debiteurenbeheer heel wat tijd en deskundigheid vergt. Daarnaast levert het jou vaak tijd en geld op als je besluit dit onderdeel uit te besteden. Bovendien wordt jouw order to cash cyclus verkort. Dat is weer positief voor jouw liquiditeitspositie.

Wat houdt debiteurenbeheer in?

Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten die een onderneming uitvoert om ervoor  te zorgen dat een factuur (zo snel mogelijk en volledig) betaald wordt. Dit begint al voordat je een overeenkomst aangaat met een klant en eindigt pas om het moment dat de betaling daadwerkelijk binnen is. Zo kan er vooraf aan het proces bijvoorbeeld gekeken worden naar de kredietwaardigheid van het bedrijf om zo het risico op wanbetaling te beperken. Wordt een factuur niet betaald, dan zal de debiteurenbeheerder actie moeten ondernemen. Naast het schriftelijk en telefonisch herinneren, betreft dit bijvoorbeeld ook het versturen van aanmaningen. Werkt dit niet? Dan kan de debiteurenbeheerder een beroep doen op een incassobureau of een juridische procedure starten.

Waarom Extern Debiteurenbeheer?

Voor (middel)grote bedrijven en dienstverlenende bedrijven is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor extern debiteurenbeheer. Enkele redenen om jouw debiteurenbeheer uit te besteden, kunnen onder andere zijn:

  • Je wilt je als bedrijf weer focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf.
  • Het ontbreekt je aan de tijd en mankracht om een efficiënte debiteurenbeleid te voeren en eventuele wanbetalers gedisciplineerd aan te pakken.
  • Je wilt besparen op de kosten en jouw liquiditeitspositie verbeteren.

[cta-2]

Voordelen van Extern Debiteurenbeheer

Extern debiteurenbeheer brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kan een vreemde vaak meer gezag uitoefenen en er daarmee voor zorgen dat facturen op tijd betaald worden. Nog een aantal voordelen op een rij:

  • Je houdt meer tijd over.
  • Jouw facturen worden sneller betaald wat goed is voor jouw cashflow.
  • Maatwerk: jij bepaalt de toon.
  • Permanente opvolging kredietwaardigheid.
  • Extra druk op wanbetalers.

Hoe besteed ik mijn debiteurenbeheer uit?

Jouw debiteurenbeheer kun je eenvoudig uitbesteden via Debitan. Voordat we jouw debiteurenbeheer volledig overnemen en jou ontzorgen, komen we eerst bij je langs om te kijken naar de mogelijkheden en jouw specifieke wensen. Vervolgens maken we voor jou een debiteurenadministratie op maat. Lees hier gauw meer informatie over jouw debiteurenbeheer uitbesteden via Debitan.

Tarief Extern Debiteurenbeheer

De kosten voor extern debiteurenbeheer kunnen erg variëren en is afhankelijk van jouw wensen. Het basis uitbesteden pakket van Debitan is €99,95 per maand.

Wil je meer informatie over het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer? Neem vrijblijvend contact met ons op.