iDIN

Wat is iDIN?

IDIN is een inlogmethode die door banken in het leven is geroepen om het consumenten online makkelijker te maken. Het staat voor IDentificatie en INloggen en is de nieuwe manier van online identificeren met de vertrouwde en veilige methode van jouw bank.

Waarom iDIN?

Stel je voor… Je staat op het punt in te loggen bij een webwinkel, verzekeringsmaatschappij of overheidsinstantie, maar wat is jouw gebruikersnaam ook alweer? En welk wachtwoord hoorde daarbij? Je hebt het vast wel eens aan de hand gehad dat je door al jouw wachtwoorden het account niet meer zag. En je bent niet de enige! Daarom hebben de banken hier een oplossing voor bedacht: iDIN! Daarmee kun je overal op dezelfde manier inloggen. Scheelt een hoop gedoe!

Hoe werkt iDIN?

Met iDIN log je in op een website of webshop met de inlogmethode van jouw bank. De bank bevestigt vervolgens aan de organisatie wie je bent. Zo kun je snel jouw belastingzaken regelen of vliegensvlug een account aanmaken bij bijvoorbeeld een webshop (mits zij deze inlogmethode aanbieden). En als je geen account aan wilt maken, kun je ook gemakkelijk aangeven dat je maar eenmalig wilt inloggen. Deelnemende websites en webshops krijgen geen toegang tot jouw financiële gegevens. Ook is het niet mogelijk om via deze dienst te betalen. Je kunt er enkel mee inloggen en er je identiteit mee bevestigen.

[cta-4]

Voordelen voor consumenten

Als consument heb je het grote voordeel dat je niet meer te maken hebt met tig accounts en wachtwoorden die je allemaal maar moet onthouden. Daarnaast weet je dat deze manier van inloggen veilig is. Niet geheel onbelangrijk!

Voordelen voor bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen hebben (mede door de toenemende digitale dienstverlening) steeds meer behoefte aan zekerheid over de identiteit van online klanten en gebruikers. Met iDIN kan een klant zijn identiteit bevestigen. Voor acceptanten scheelt deze inlogmethode heel veel tijd, mankracht en papierwerk. Tevens werkt het conversie verhogend.

Kortom: iDIN is efficiënt, gebruiksvriendelijk, goed voor de return on investment (ROI) en veilig (ook met het ook op de strenger wordende veiligheids- en privacy-eisen vanuit de wetgever).

Ook jij kunt dit aanbieden aan jouw klanten

Bij Debitan houden we van innovatie. Vooral als zaken daar sneller, makkelijker en veiliger mee gaan. Daarom faciliteert Debitan de inlogmethode iDIN. Wil jij deze inlogmethode ook aanbieden aan jouw klanten of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!