Wat zijn de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden?

Wanneer je ervoor kiest om je debiteurenbeheer uit te besteden, profiteer je van veel voordelen. Zo houd je meer tijd over en worden de facturen sneller betaald.

Voordelen debiteurenbeheer uitbesteden

Of je je debiteurenbeheer moet uitbesteden is natuurlijk helemaal aan jezelf, maar dat debiteurenbeheer uitbesteden voordelen oplevert voor jou en jouw bedrijf is een feit! Hieronder een aantal voordelen op een rij.

1. Je houdt meer tijd over
Het uitbesteden van je debiteurenbeheer levert je meteen meer tijd als voordeel op. Deze extra tijd kun je besteden aan de core business van je bedrijf en andere belangrijke zaken, zoals een positieve relatie met je klanten.

2. Structureren en verkorten van order to cash cyclus
Met ons software programma en experts in debiteurenbeheer, krijg je de facturen sneller betaald na het leveren van een product en/of dienst. Hierdoor krijg je meer structuur in je debiteurenbeheer en word je order to cash cyclus verkort.

3. Cashflow verhogend
Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk betaald krijgt voor een geleverd product en/of dienst, dien je veel tijd en energie te steken in je debiteurenbeheer. Zo dien je duidelijke afspraken te maken met de klant, meerdere malen een herinnering te sturen en indien er niet betaald wordt, binnen de door jou gestelde betalingstermijn, direct actie te ondernemen. Een tijdrovend proces! Wanneer je het debiteurenbeheer uitbesteedt heb je hier geen omkijken meer naar.

4. Verruiming van uw liquiditeitspositie
Wanbetalers en facturen die niet op tijd worden betaald, kunnen ervoor zorgen dat je jouw eigen rekeningen niet meer kunt betalen. Goed debiteurenbeheer draagt bij aan het verbeteren van je liquiditeitspositie.

5. Vermindering van afschrijvingskosten op debiteuren
Het softwareprogramma van Debitan en onze debiteurenspecialisten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat facturen tijdig worden betaald. Dit zorgt voor een vermindering van de afschrijvingskosten op debiteuren.

6. Afname personeelskosten debiteurenafdeling
Wanneer je het debiteurenbeheer uitbesteedt, heb je voor het voeren van uw debiteurenmanagement geen personeel meer nodig. Dat scheelt geld. Tegen relatief lage kosten kun je werken met ons softwareprogramma voor online debiteurenmanagment, dat zich keer op keer bewezen heeft.

Enthousiast geworden? Lees meer informatie over je debiteurenbeheer uitbesteden.