Home | Zomervakantie: een vloek of een zegen?

Zomervakantie: een vloek of een zegen?

zomervakantie

De zomer komt eraan en wellicht hebben jij en jouw medewerkers al grootse plannen gemaakt voor de zomervakantie. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar wie verstuurt in de tussentijd de facturen en controleert of de betalingen ook binnen blijven komen? Met deze tips ga ook jij ontspannen de zomer in.

Voorkom dat betalingen uitblijven

Heb jij iemand in dienst die er op toeziet dat de betalingen (op tijd) blijven binnenstromen? Of doe je dit misschien zelf? Heb je er dan ook al over nagedacht wie dat gaat doen tijdens zijn of jouw vakantie? Er zijn maar weinig bedrijven die het zich kunnen veroorloven dat alles 3 weken helemaal stilligt. En dit moet je natuurlijk ook niet willen! Gelukkig zijn er een paar dingen die je nu al heel eenvoudig kunt inregelen waardoor je straks met een gerust hart op vakantie kan gaan.

Automatisch debiteurenbeheer

Eén van de dingen die je kunt doen is jouw debiteurenbeheer automatiseren door middel van een software programma. Een groot deel is dan al ondervangen, want facturen en herinneringen (per mail) gaan automatisch de deur uit. En het handige is dat dit allemaal via de cloud werkt, waardoor je vanaf elk device op elke moment en op elke plek stiekem toch even gauw kan checken hoe jouw debiteurenstand ervoor staat. Ook dus vanaf jouw mobiel op jouw vakantieadres. Zo hoef je het niet helemaal los te laten. Maar het kán wel! En als je je verder geen zorgen maakt om een paar telefoontjes die even moeten wachten totdat je terug bent van vakantie, ben je met deze oplossing al enorm uit de brand geholpen.

Debiteurenbeheer (tijdelijk) uitbesteden

Om ervoor te zorgen dat het écht allemaal blijft doorlopen, dus ook het nabellen van facturen indien een betaling uitblijft, kun je er ook voor kiezen jouw debiteurenbeheer uit te besteden. Bij Debitan is dit ook tijdelijk mogelijk (bijvoorbeeld voor slechts 1 maand). Zo kun je heerlijk 3 weken ontspannen op vakantie en wordt er door ons hard gewerkt om jouw facturen betaalt te krijgen. Ook hierbij geldt dat je altijd even gauw op je mobiel kunt kijken wat de stand van zaken is (en of wij ons werk wel goed doen ?). Kun jij ondertussen nog een extra drankje bestellen op het terras. Wees echter wel gewaarschuwd: er bestaat een grote kans dat jouw klanten sneller betalen dan ooit en die groene cijfers werken verslavend…

Is jouw hart sneller gaan kloppen en kijk je nu (wel) al uit naar jouw vakantie? Waar wacht je dan nog op? Neem voor meer informatie gauw contact met ons op.

Klinken deze oplossingen als muziek in jouw oren, maar wil je toch eerst even in de software spieken? Dan kun je hier ook gratis een proefaccount aanmaken.