Home | Zo krijg je jouw factuur sneller betaald. 5 Tips

Zo krijg je jouw factuur sneller betaald. 5 Tips

factuur sneller betaald krijgen 5 tips

Factuur sneller betaald krijgen? Met deze 5 tips betalen jouw debiteuren voortaan sneller.

Tip 1: Start al tijdens de offerte fase

Stuur, zodra je de aanvraag hebt ontvangen, direct een offerte. Beantwoord vragen snel en vakkundig en stuur de opdrachtbevestiging direct nadat je een overeenkomst hebt bereikt. Laat je van jouw beste professionele kant zien. Zo ziet de klant meteen wat jouw manier van werken is. Wees ook vanaf het begin duidelijk over de betalingstermijn die je hanteert. Vraag in deze fase al of jouw (potentiële) klant aan deze betalingstermijn kan voldoen.

Tip 2: Factureer snel en zorgvuldig

Factureer direct nadat je de opdracht hebt afgerond. Vermeld op de factuur niet alleen de betalingstermijn maar ook de exacte datum. Wees daarnaast volledig. Vermeld duidelijk op de factuur om welk product/dienst het gaat en wat het totaalbedrag is. Ook een goede vormgeving van de factuur kan bijdragen aan het sneller betaald krijgen.

Tip 3: Bewaak de openstaande facturen

Houd goed bij welke klanten er nog dienen te betalen en wat het totale openstaande bedrag is. Een software programma, zoals Debitan, kan hierin een uitkomst zijn. Deze stuurt je automatisch een waarschuwing indien de betalingstermijn is verstreken en er niet aan de betaling is voldaan.

Tip 4: Herinner de klant aan de openstaande factuur

Betalingstermijn verstreken? Herinner de klant direct, maar blijf hierbij vriendelijk. Zet in deze schriftelijke herinnering een nieuwe uiterste betaaldatum en stuur een kopie mee van de factuur. Blijft de betaling weer uit? Ga direct over tot een volgende actie. Dit kan bijvoorbeeld een telefonisch gesprek zijn of het versturen van een aanmaning. Na de aanmaning nog steeds geen betaling ontvangen? Schakel dan een incassobureau in.

Tip 5: Besteed jouw debiteurenbeheer uit

Beschik je over een grote debiteurenportefeuille, maar niet over de juiste mensen, tijd en middelen? Dan kan het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer een goede oplossing zijn. Zo worden jouw facturen niet alleen sneller betaald, maar bespaar je ook nog eens op personeelskosten. Specialisten gaan voor een relatief laag bedrag al voor je aan de slag.

Heb jij zelf nog handige tips? Laat het ons weten via een reactie op deze blog!