Home | Zo ga je efficiënter met je tijd om. 4 Tips!

Zo ga je efficiënter met je tijd om. 4 Tips!

efficiënter met je tijd

Meer werk dan tijd? Lijkt jouw to do list ook alleen maar langer te worden in plaats van korter? Dan loont het zich wellicht om heel even de tijd te nemen en deze tips te lezen om efficiënter met je tijd om te gaan.

Tip 1: Maak een overzicht

Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je het beste even een stapje terug doen. Maak voor jezelf een duidelijk overzicht met welke taken je moet uitvoeren en hoeveel prioriteit het heeft. Moet alles nu gedaan worden of zijn er zaken die kunnen wachten tot morgen of misschien zelfs volgende week? Wanneer je voor jezelf helder op een rij hebt wat er moet gebeuren en wanneer, dan kun je beginnen met je to do’s één voor één af te werken.

Tip 2: To do’s afwerken

En zo komen we terecht bij tip 2. Werk je to do’s één voor één af. Ga niet als een malle alles door elkaar lopen doen, want op die manier doe je alles maar half en krijg je uiteindelijk niets af. Zorg ervoor dat je de to do die het meeste prioriteit heeft, eerst oppakt en ook echt helemaal afwerkt alvorens je aan de slag gaat met het volgende actiepunt. Op die manier wordt je to do list vanzelf korter (echt waar!).

Tip 3: Automatiseer zoveel mogelijk

We leven in een tijdperk dat niet alles meer handmatig hoeft. Maak hier dus ook gebruik van. Misschien ben je bang om de controle en/of het overzicht te verliezen. Dat is echter nergens voor nodig! Tegenwoordig zijn (goede) programma’s zo ingericht dat het eigenlijk alleen maar overzichtelijker wordt.

Neem bijvoorbeeld een software programma voor debiteurenbeheer. Met zo’n programma kun je direct jouw klanten op een eenvoudige manier facturen versturen en, indien de factuur niet betaald wordt, gebeurt de gehele opvolging automatisch. Uiteraard aan de hand van de door jou ingestelde wensen. Zo kan het programma automatisch betaalherinneringen en aanmaningen versturen in jouw tone of voice en huisstijl en wanneer er gebeld moet worden, krijg je hiervan automatisch een herinnering. Tijdens het gehele proces behoudt je de volledige overzicht op een duidelijk dashboard waarin precies staat hoeveel facturen er nog openstaan, welke en wat het totaalbedrag is, maar ook welke acties er ondernomen zijn en welke acties er nog op de planning staan.

In plaats van zelf alles in de gaten te houden en in te plannen wanneer er welke actie moet gebeuren (waar vaak dan weer niets van terecht komt wegens tijdgebrek), wordt dit nu dus voor je gedaan. Scheelt tijd. Heel veel tijd (en geld!). Die jij mooi weer kunt besteden aan andere dingen.

Tip 4: Besteedt zaken uit

Waarom alles zelf willen doen als iemand anders het beter kan? Om nog even in het voorbeeld van debiteurenbeheer te blijven, kan dit al tegen relatief lage kosten. Bij debitan.nl kun je jouw debiteurenbeheer al uitbesteden vanaf €99,95 per maand. Hiervoor heb je een specialist in debiteurenbeheer voor je in dienst die 24/7 met jouw debiteurenbeheer aan de slag gaat en er ook nog eens voor zorgt dat jouw facturen sneller worden betaald. Ga maar eens na wat jij kost voor 2 uurtjes werken of wat lang openstaande facturen je kosten. Wanneer je ervoor kiest om jouw debiteurenbeheer uit te besteden, levert dit je dus niet alleen meer tijd op maar ook geld!

Vraag hier geheel vrijblijvend meer informatie op.