Home | Het 3e Yesss Electrical Open Padel toernooi mét Debitan

Het 3e Yesss Electrical Open Padel toernooi mét Debitan

Meer dan ooit moeten we van de zomer van 2020 zélf een feestje maken. En gelukkig werken we daar hard aan. Ook sportief gezien! Van 20 tot en met 23 augustus is het Yesss Electrical Open Padel toernooi bij Padel Hoorn. En hoewel wij niet vies zijn van wat sporten hier en daar, doen we niet mee. Maar we sponsoren wel!

Het 3e Yesss Electrical Open Padel toernooi, bij TV Hoorn, is een P100 toernooi. Dit betekent dat je 100 punten kunt verdienen voor de ranglijst. Er zijn vier categorieën: A (HD), B (HD/DD), C (HD/DD) en D (gender neutraal). Daarnaast is er ook nog een Fun categorie (open klasse) voor gemengd dubbels. De hoofdklasse wedstrijden staan gepland voor zondag 23 augustus. Inschrijven kan nog! Dit kost slechts € 10,- per persoon, per onderdeel. Inschrijven doe je via de website van de KNLTB: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/tournament?id=ABA4431F-F163-4234-B2B7-F69EA6B68848 De inschrijving sluit om 14 augustus. Dus wacht niet te lang! Ben je geen padelspeler, maar wel nieuwsgierig? Kom dan gewoon kijken! Dat kan prima volgens de RIVM richtlijnen. Wie weet schrijf jij je dan volgend jaar wel in!

Padel, wat is dat ook alweer?

Racketsporten all the way bij een van de snelst groeiende nieuwe sporten in Nederland. Padel is namelijk een combinatie van tennis, squash en pallet. Je speelt het spel met z’n vieren als dubbelspel op een rechthoekig veld. Tijdens het spelen hanteer je de tennisregels, met als uitbreiding dat de wanden onderdeel zijn van het spel (zoals bij squash). Padel speel je met een padelracket en een bal die iets groter en zwaarder is dan een tennisbal. Dit alles maakt van padel een dynamische en actieve sport die vrij laagdrempelig is. Leuk om te spelen, maar ook om te bekijken!

Bij TV Hoorn houden ze dus wel van een potje (of twee, of drie) padel. Op de padelbanen kun je losgaan met je bal en racket, maar ook les krijgen om dé nieuwe padelpro van TV en Padel Hoorn te worden.