Home | Uit de week van een debiteurenbeheerder: beestachtig feestelijk

Uit de week van een debiteurenbeheerder: beestachtig feestelijk

We zitten nog steeds thuis en zo ook de meeste van onze klanten en uiteraard hun debiteuren! Dit vraagt nog best wat aanpassingsvermogen. Het is lastiger om de juiste contactpersonen bij de debiteuren te pakken te krijgen. Bij sommige bedrijven gaat één keer per week iemand naar kantoor om betalingen te versturen. Als je dat niet weet dan mis je de betaaldag alweer. Dat soort ongein. Maar we slaan ons er doorheen, net als de rest van Nederland. En we zijn scherper dan ooit: juist nu moeten we er met zijn allen voor zorgen dat de economie blijft draaien.

Maandag

Is het alweer maandag? Alle dagen lijken in elkaar over te lopen. Maar nu mogen we weer! Na een korte meeting met het team kunnen we van start. We bellen een debiteur op zijn mobiel.
Debiteur: ‘Had u mij de betaallink gemaild?’

Wij: ‘Ja, afgelopen vrijdag.’

Debiteur: ‘Oh ja, dán heb ik dat niet gezien, want mijn mail ligt eruit. ‘

Wij: ‘Oké, kan gebeuren. Is dat vandaag nog steeds zo?’

Debiteur: ‘Ja’

Wij: ‘Prima. Dan sms ik u nu meteen de betaallink naar het mobiele nummer waar ik u nu op bel.’
Debiteur: ‘Oh, shoot. Ja dan kom ik er niet onderuit hè?’

Wij: ‘Nee hoor, ons systeem is niet voor één gat te vangen!’

Aanpakken en doorpakken, daar houden wij van!

Dinsdag

Nathalie heeft een debiteur aan de lijn die probeert uit te leggen hoe benard haar positie is. ‘Je snapt gewoon niet dat ik nu met mijn handen tegen de muur op sta.’ Eh… We begrijpen zeker hoe vervelend deze mevrouw zich voelt. Ze zit met haar handen in het haar, haar rug tegen de muur en ook nog in een handstand. Respect en bewondering!

Woensdag

Vóór we allemaal thuis kwamen te zitten, hebben we iets veranderd aan ons pauzeregime. Op de een of andere manier kachelde iedereen steeds de hele dag door. Broodje aan het bureau en weer door. Maar gezonde werkomgeving-technisch is dat niet zo best natuurlijk. Dus hadden we afgesproken dat we in twee shifts pauze zouden houden. En daarbij is het wenselijk om even wat fysieke activiteiten te ondernemen. Een rondje buiten lopen, tien keer de trap af en op (we zitten op de bovenste etage), dat soort dingen. En ja, dat moeten we er ook in houden nu we thuis zitten. De een is daar wat enthousiaster over dan de andere.

Dus krijgt Belinda ineens de vraag: ‘Heb jij al pauze gevierd?’
Hé, het is al lastig genoeg. We moeten toch zélf de slingers ophangen!

Donderdag

Sophie zit in een videomeeting met de heren van IT. Technische zaken doorspreken voor een klant. Maar het blijkt maar weer eens dat de beste spelers op de bank zitten. Eén van haar katten begint zich plotseling uitgebreid en luidkeels te bemoeien met het gesprek. Misschien vinden we iemand die de ondertiteling kan doen. Wie weet wat een praktische tips het beestje gaf!

Vrijdag

We sluiten deze feestweek beestachtig goed af. Laura is in gesprek met een debiteur, de heer Vink. Hij heeft gisteren de openstaande factuur besproken met zijn collega de heer Kievit en ze gaan ermee aan de slag. Misschien kan zijn secretaresse Merel dat even duidelijk in zijn agenda zetten?