Home | Perfect maatwerk door onbegrensde aanpasbaarheid

Perfect maatwerk door onbegrensde aanpasbaarheid

Mariëlle Kitsz
Creditmanager Eye for Cash

‘Als zelfstandig Creditmanager ben ik constant bezig met het debiteurenbeheer van mijn klanten en het hele traject daaromheen. Creditmanagement is zóveel meer dan debiteurenbeheer. Het stuurt proactief op tijdige betalingen en voorkomt financiële problemen door niet- of te laat betalende klanten.

Het automatiseren van het debiteurenbeheer is een voorbeeld van kleine inspanning, groot resultaat. Het levert heel veel op: tijd én geld. Die tijd kun je als afdeling debiteurenbeheer of als ondernemer dan weer besteden aan andere zaken. Een kleine investering levert zo veel op qua geld. Mijn ervaring is dat het openstaand debiteurensaldo structureel naar beneden gaat binnen een maand of drie. Naast het automatiseren van het debiteurenbeheer, is het goed om alle processen en activiteiten door te lopen en de afspraken over debiteurenbeheer goed vast te leggen binnen de organisatie.

Snel in te zetten; maximaal aanpasbaar
Voor een MKB-bedrijf was ik op zoek naar een debiteurenbeheersysteem. Ik kende al diverse bedrijven die een soortgelijk systeem aanbieden, want ik stel altijd een aantal partijen voor bij mijn opdrachtgevers. Uiteindelijk kiezen zij zelf met wie ze in zee gaan. Bij toeval kwam ik bij Debitan terecht en leerde ik het bedrijf en de werkwijze beter kennen. Wat ik goed vind, is het principe van Plug-and-Play. Het systeem is echt ontzettend snel in te zetten. Dit hangt wel een beetje af van de bron van de data. Hoe beter die bron is, hoe sneller je live kunt gaan. Daarnaast werd ik verrast door de ontzettende aanpasbaarheid. Waar ik gewend was “Nee, dat kan niet”, te horen, hoor ik hier altijd: “We gaan kijken hoe we dat kunnen inbouwen.” Dit past perfect bij mijn uitgangspunt: iedere organisatie heeft behoefte aan net andere punten in het proces van het debiteurenbeheer. Zo kan ik bedrijven maatwerk bieden.’