Home | De jungle die maatschappij heet

De jungle die maatschappij heet

De jungle die maatschappij heetVraag aan iemand hoe het met hem gaat en je krijgt vrijwel altijd hetzelfde antwoord. Goed! Na een korte stilte volgt er dan 9 van de 10 keer het woord druk. Blijkbaar gaan het goed en het tegelijkertijd druk hebben tegenwoordig gemeenzaam hand in hand. Maar is het wel zo goed om het altijd zo druk te hebben? En, belangrijker nog: is het wel nodig?

Werken. Voor kinderen zorgen. Sporten. Je ouders bezoeken. Vriendschappen onderhouden. En ook nog een leuke partner zijn. Op de lijn letten. Ouderavonden bezoeken. Langs de lijn op zaterdag. En die laatste nieuwe serie op Netflix kijken waar tout Nederland over praat. Sjonge, je zou van minder overspannen worden. Als we niet hartstikke bewust in het leven staan dan sleept de waan van alledag ons naadloos mee van de ene activiteit in de andere. Met als gevolg meer en meer uitgeblust raken. Juist daarom is goede planning en het maken van bewuste keuzes onmisbaar om je staande te houden in de jungle die onze maatschappij vandaag de dag soms lijkt.

Me Tarzan…

Ook zakelijk gezien is er eenvoudig tijd, geld en energie te verdienen door de zaken die niet tot je core business horen uit te besteden. Ben je goed met cijfers? Zoek tóch een accountant en richt je op je zakelijke kernactiviteiten. Best handig met computers? Kies tóch voor een ICT-leverancier die je met een kort telefoontje alle zorgen uit handen neemt. Geen moeite met het bijhouden van je debiteuren? Ga tóch in zee met een professioneel debiteurenbeheerder, die je compleet verlost van tijdrovende telefoontjes en de continue jacht op uitstaande posten. Kijk, leven in een jungle is helemaal niet verkeerd. Zolang je maar precies weet welke lianen je moet pakken om over de krioelende meute heen te zweven.