Home | Factuurprogramma: eenvoudig en snel facturen maken

Factuurprogramma: eenvoudig en snel facturen maken

Voor elke onderneming is het belangrijk om een goede debiteurenadministratie op te zetten en bij te houden, facturatie is hier een belangrijk onderdeel van. Veel ZZP’ers en MKB’ers voeren hun facturatie nog in op een Office-bestand zoals Word of Excel of maken gebruik van een boekhoudprogramma.

Factuurprogramma vs. boekhoudprogramma

Het verschil tussen een factuurprogramma en een boekhoudprogramma is dat een boekhoudprogramma zich voornamelijk richt op boekhouders die de administratie voor ondernemers doen en een factuurprogramma vaak puur gemaakt is voor de ondernemer zelf. Doordat de focus bij een factuurprogramma is gericht op ZZP’ers en MKB’ers zijn deze pakketten in tegenstelling tot veel boekhoudprogramma’s wel te begrijpen voor ondernemers. In een factuurprogramma kunnen ze voor een groot deel de administratie zelf doen zonder dat administratieve kennis vereist is. Door gebruik te maken van een factuurprogramma kunnen bedrijven veel kosten besparen op een boekhouder en zelf controle houden over de financiën.

Factuurprogramma vs.  factureren in Word of Excel

Het verzorgen van de facturatie via Word of Excel is een omvangrijke bezigheid. Het werken met een Office programma zorgt vaak voor veel onnodig losse bestanden, zoals bestanden voor ieder factuur en een overzichtsbestand van de betaalstatussen. Deze hoeveelheid aan bestanden kan er voor zorgen dat het overzicht over de facturatie wegvalt en dat niet alle klanten op tijd betalen. Door gebruikt te maken van een factuurprogramma kunnen ZZP’ers en MKB’ers zelf op een efficiënte en snelle wijze het overzicht op facturatie behouden en veel tijd en kosten besparen. Een factuurprogramma neemt immers veel taken over en biedt daarbij nog handige extra functionaliteiten. Zo kan er makkelijk worden gezocht op facturen en kan de betaling van de facturen worden gekoppeld aan iDeal of automatische incasso.

Het factuurprogramma van Debitan

Debitan heeft een factuurprogramma ontwikkeld die ZZP’ers en MKB’ers helpt met het structureren en verkorten van de order to cash cyclus met minder kosten en meer inzicht. Om een gezonde debiteurenadministratie te creëren is het noodzakelijk dat ondernemers overzicht krijgen in de actuele stand van zaken met betrekking tot uw debiteuren en facturatie. Welke debiteuren hebben er al betaald en welke nog niet? Is er aan het maandelijkse quota voldaan?  Met het factuurprogramma van Debitan heeft u alle dagen van de week, 24 uur per dag dit overzicht.

Meer informatie