Home | Debiteurenbeheer voor de zorg

Debiteurenbeheer voor de zorg

Al je cliënten geholpen én je facturen op tijd betaald. Plan een demo van Debitan.

Debiteurenbeheer voor de zorg kan best ingewikkeld zijn. Wanneer je een ongecontracteerde zorgverlener bent, factureer je rechtstreeks aan de cliënt. Anders dan wanneer je gecontracteerd bent en je factureert aan de zorgverzekeraar. In beide gevallen wil je dat je facturen zo snel mogelijk betaald worden. Bij zorgverzekeraars dit je vaak vast aan vaste betaaltermijnen, maar bij particuliere cliënten heb je daar zelf de controle over. Alleen dat betalen, dat moeten je cliënten dan ook zelf doen. En daar komt debiteurenbeheer voor de zorg om de hoek kijken.

Debiteurenbeheer voor de zorg automatiseren

Door het debiteurenbeheer te automatiseren bespaar je jezelf veel tijd en energie. Na het verzenden van je factuur treedt namelijk een workflow op maat in werking. Die workflow kun je zelf inrichten, afhankelijk van je eigen voorkeuren en je eventuele ervaringen met je cliënt. Wanneer je debiteurenbeheer voor de zorg automatiseert, krijg je klant na een vaste periode een betaalherinnering wanneer hij nog niet betaald heeft. Ook reminders voor een nabelrondje en aanmaningen kun je hier inplannen. Zo houdt de software van Debitan bij wanneer het tijd is voor actie en hoef jij alleen maar in actie te komen wanneer je een reminder krijgt om na te bellen. In het dashboard houd je te allen tijde overzicht in de stand van zaken en ook je collega’s kunnen hier meekijken. Via de gespreksnotities kun je sowieso bijhouden wat er is afgesproken met je cliënt. Dit komt eenduidige communicatie ten goede.

Het debiteurenbeheer uitbesteden

Loopt het aantal openstaande facturen harder op dan het aantal uren dat je beschikbaar hebt? Is het zó druk dat het debiteurenbeheer blijft liggen en facturen onnodig lang blijven open staan? Dan kun je er ook voor kiezen het debiteurenbeheer (tijdelijk) uit te besteden. Onze debiteurenbeheerders nemen dan het debiteurenbeheer voor de zorg over en monitoren de opvolging van de facturatie. Zij houden het mail- en belverkeer in de gaten en zorgen voor duidelijke afspraken met je cliënt. Zo kun jij het even loslaten, terwijl je wel volledig inzicht houdt via de software.

Slimme modules voor debiteurenbeheer voor de zorg

Je kunt het debiteurenbeheer voor de zorg via Debitan uitbreiden met slimme modules die het allemaal nét even gemakkelijker maken. Zo kun je je facturen opmaken en versturen vanuit Debitan, evenals je contracten die je eenvoudig en rechtsgeldig kunt laten tekenen met de Ondertekenen module. Ook kun je je van tevoren verdiepen in je klant met de Informatie module en je kunt je cliënt een heel scala aan betaalmogelijkheden bieden, waardoor de drempel om te betalen wel héél laag is. Zo wordt het debiteurenbeheer voor de zorg een geslaagde operatie.  

maatwerk debiteurenbeheer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat ons jou terugbellen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over ons

Wij zijn een nuchter bedrijf met Westfriese roots en een dito mentaliteit. Onze software is ontwikkeld met het idee dat goed debiteurenbeheer de stap naar incasso overbodig maakt. Goede communicatie, duidelijke afspraken en vooral overzicht voorkomen veel problemen. Inmiddels timmeren we al heel wat jaren aan de weg met Debitan!

Onze partners