Home | De rechterhand van de penningmeester

De rechterhand van de penningmeester

De zomervakanties zijn voorbij en het ‘normale’ leven is weer begonnen. Veel sportclubs en verenigingen zijn van start gegaan voor een nieuw jaar vol sport, muziek, gezelligheid, fanatisme of zelfs al die dingen tegelijk. Dat betekent voor veel clubs ook dat de contributie weer geïnd moet worden. Voor niets komt de zon op tenslotte. Penningmeesters zijn uren en uren bezig, vaak in hun vrije tijd, om alle brieven en facturen te versturen. Vervolgens worden incasso’s ingepland of is het een kwestie van wachten wanneer de leden hun contributie gaan overmaken. En als er niets komt of wanneer de incasso’s gestorneerd worden, dan moeten er belacties worden gepland. Dit loopt soms zo uit de klauwen dat de penningmeester er een soort tweede baan bij heeft en geen tijd meer heeft voor de leuke dingen van de club. Wie zegt er dat vrijwilligerswerk geen werk is? Gelukkig kan het ook anders!

Debiteurenbeheer voor clubs en verenigingen

Debitan is niet alleen voor bedrijven een superfijn platform om tijdig betaalde facturen te waarborgen. Ook voor clubs en verenigingen en dan met name de penningmeesters, is onze software een echte life saver. Want wat voor bedrijven geldt, geldt ook voor clubs en verenigingen. Elke factuur kun je invoeren in het systeem, de herinneringen worden automatisch verstuurd en je hebt áltijd zicht op de actuele stand van zaken. Zo hoef je niet met lijstjes en Excel bestandjes in de weer om te kijken wie er al dan niet betaald heeft. Bovendien maakt Debitan voor jou een praktische actielijst, zodat je precies weet wie je nog moet nabellen. Dat zou je dan zelfs nog kunnen delegeren aan iemand anders binnen het bestuur. Maakt de club of vereniging gebruik van een boekhoudpakket, dan kun je ook een koppeling maken tussen de boekhoudsoftware en Debitan. Dit maakt het werk van de penningmeester nóg makkelijker, want dan wordt elke betaling direct verwerkt.

Ook voor jouw club!

Elke club heeft een andere financiële situatie. Betaalde facturen dragen daar in belangrijke mate aan bij! Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw club of vereniging? Neem eens contact met ons op of laat ons jou terugbellen. Dan hoeft de penningmeester niet alle ballen alleen hoog te houden.