Home | Dé lenteschoonmaak van je debiteurenbeheer

Dé lenteschoonmaak van je debiteurenbeheer

De eerste zonnestralen schijnen binnen en… benadrukken die dikke laag stof op je vensterbank. Handen uit de mouwen, het is tijd voor een grote lenteschoonmaak. Zo starten wij de lente zonnig buiten, binnen en zonnig in ons debiteurenbeheer. Want ja, ook debiteurenbeheer heeft een grote lenteschoonmaak nodig.

Debiteurenbeheer gaat namelijk veel verder dan alleen zorgen dat er geld binnenkomt. Het is een soort grote schoonmaak. Een reset van je interne processen. Een bezem door het bedrijf om zo met een schone lei te beginnen. Wanneer wij aan de slag gaan voor een nieuwe klant, ontvangen we alle adresgegevens en mailadressen van de klanten van onze klant. Wij voegen al die gegevens samen, zodat het klantenbestand weer kloppend is. Wanneer we met die gegevens aan de slag gaan, ontvangen we ook mededelingen dat bedrijven niet meer bestaan of dat gegevens niet meer correct zijn. Dat is mooi, want daar kan de klantenservice van onze klant dan weer mee aan de slag.

 

Optimalisatie

Tijdens zo’n opruimsessie komt regelmatig naar voren dat processen binnen de organisatie kunnen worden geoptimaliseerd. Daar doen we dan ook meteen suggesties voor, want in een optimale situatie draaien alle afdelingen die in contact komen met klanten beter. Zo helpen we jou en je bedrijf steeds een stukje verder en werkt debiteurenbeheer niet alleen op de cashflow, maar ook op de sales en de klantenservice. In een opgeruimde omgeving werkt alles nu eenmaal soepeler.

Automatiseren  

Iedereen heeft zo zijn eigen schoonmaakritueel. De één doet een lenteschoonmaak, de andere een eindjaarschoonmaak. En zo zorg je voor een lekker frisse wind door je bedrijf, fijn he. Maar toch blijft schoonmaken/opruimen een gevalletje you love it or you hate it. Liggen jouw talenten niet bij het opschonen van je debiteurenbeheer? Denk dan eens aan uitbesteden. Dan zorgen wij ervoor dat je facturen automatisch worden verzonden én tijdig worden opgevolgd. Je hebt er geen omkijken meer naar en hebt volop ruimte om jouw talenten in te zetten voor je organisatie. Zo heb je meer tijd over om geld te verdienen en zorgen wij ervoor dat het ook binnenkomt. Goed debiteurenbeheer is van levensbelang voor een financieel gezond bedrijf.