Home | Dagboek van een debiteurenbeheerder – Wie ben ik?

Dagboek van een debiteurenbeheerder – Wie ben ik?

Dagboek van een debiteurenbeheerder - Wie ben ik?

Debiteurenbeheerder Laura die ook deze week weer een zonde beging, debiteurenbeheerder Belinda die het allemaal niet meer weet en een debiteur die nog een beetje wakker moest worden. Je leest het allemaal in dit dagboek van een debiteurenbeheerder van de afgelopen week!

Donderdag

Vandaag vroeg debiteurenbeheerder Laura voorzichtig aan eindbaas Serge of hij het dagboek al had gelezen (deze van vorige week dus). Zij namelijk wel en ze wist dat er iets in stond over de aanmaning die ze had ontvangen. Serge was even stil (lees: hij besloot het dagboek direct te lezen), waarop hij antwoordde (uiteraard sarcastisch bedoeld):

“Dus als ik het goed begrijp was je privé dingen aan het doen onder werktijd?”

Oeps! Nu is de vraag: wat is er erger? haha

Vrijdag

Debiteurenbeheerder Belinda belde voor één van onze klanten een debiteur voor een nog openstaande betaling. Er scheen technisch het een ander niet helemaal in orde te zijn volgens de debiteur, maar dit had hij al besproken met de betreffende klant van ons.

Belinda: “Met wie heeft u dat precies besproken dan?”

Debiteur: “Ik weet zijn naam niet meer. Die was ik de vorige keer ook al vergeten. Het was in ieder geval een typisch Hollandse naam. Volgens mij begon ie met een G.”

Belinda: “Gijs?”

Debiteur: “Ja, is het Gijs?”

Belinda: “Dat weet ik niet, ik roep ook maar wat.”

Maandag

Onderstaand telefoongesprek van debiteurenbeheerder Marianne met een debiteur valt echt in de categorie ‘maandagmorgen’.

Marianne: “Goedemorgen, met Marianne van Debitan.”

Debiteur: “Met wie?”

Marianne: “Marianne van Debitan.”

Debiteur: “Nee, dat ben ik niet.”

Marianne: “Nee, dat ben ik!”

Dinsdag

Sommige debiteuren doen er alles aan om ons niet te spreken. Althans zo lijkt het af en toe. Zeker weten doen we het natuurlijk niet. Zo hadden onze debiteurenbeheerders Belinda en Laura erg veel moeite om contact te krijgen met een meneer. Toen Belinda belde, werd er direct opgehangen waardoor het leek alsof hij ophing in haar oor en toen Laura later nog eens belde leek het wel alsof hij de telefoon van de trap afgooide. O, wacht er lijkt bij een volgende poging wel verbinding…

Laura: “Hallo? Kunt u mij horen?”

Stilte.

Ook dit keer niet gelukt, helaas. Maar we blijven het proberen!

Woensdag

Toen debiteurenbeheerder Belinda vandaag een debiteur belde met de vraag waarom hij de betaling van een factuur nog niet had voldaan en waarom hij niet reageerde op zijn mails, was zijn reactie:

“Ik heb een cyberaanval gehad, dat e-mailadres is niet meer in de lucht”

Maar goed dus dat we ook op andere manieren dan de mail contact opnemen!