Home | Dagboek van een debiteurenbeheerder – Betalen

Dagboek van een debiteurenbeheerder – Betalen

dagboek debiteurenbeheerder betalen

Een korte samenvatting van de afgelopen week met hoogte- en dieptepunten, grappige reacties en bijzondere momenten uit het leven van een debiteurenbeheerder. We houden je wekelijks op de hoogte!

Maandag

Voor sommige debiteuren schijnen de letters nogal lastig te zijn.

Wij: “Spelt u uw naam met een i of een y?”
Debiteur: “Ja, gewoon een i, een i, een y.”

Eeeeh, het was dus uiteindelijk een i. (We hebben het zelf maar even opgezocht.)

Dinsdag

Een oeps momentje voor de debiteur.

Debiteur: “Ik heb een herinnerings sms gekregen, maar het geld wordt automatisch van mijn rekening afgeschreven.”
Wij: “Dan moet u er wel voor zorgen dat er genoeg geld op uw rekening staat.”

(Klein detail: het saldo scheen meerdere malen niet toereikend te zijn.)

Woensdag

Vandaag een leuke quote tegengekomen: ‘Debiteuren spreken alle talen, behalve betalen’. Tja, ze worden natuurlijk niet voor niets debiteur genoemd. Gelukkig zijn wij er dan om ze deze taal alsnog bij te brengen en ze van de vervelende naam af te helpen.

Donderdag

Een ‘vervallen factuur’ betekent dat de factuur is vervallen en je deze dus niet meer hoeft te betalen? Eh, nee. Eén debiteur dacht deze term voor het verstrijken van de betalingstermijn in zijn voordeel te kunnen verwerken. Toen wij hem opbelden om te vragen wanneer we de betaling alsnog konden verwachten, reageerde hij verbaasd met ‘Huh, de factuur is toch vervallen? Betekent dat dan niet dat ik hem niet meer hoef te betalen?’ Juist, dat betekent het dus niet. Helaas, pindakaas.

Vrijdag

Een slik momentje voor onze debiteurenbeheerder Laura: na een dagje vrij te zijn geweest vind ze 186(!) e-mails in haar mailbox. Ach, even een kop koffie erbij, schouders eronder en gaan met die banaan!

Een geluksmomentje voor ons: een klant die eindelijk de oh zo handige antwoordknop in onze mail heeft gevonden! Hierdoor worden de factuur en het antwoord direct in het dossier van de debiteur verwerkt in ons software programma. Scheelt weer een hoop knippen en plakken.