Home | Dagboek van een debiteurenbeheerder – Bakken met geld

Dagboek van een debiteurenbeheerder – Bakken met geld

dagboek van een debiteurenbeheerder - bakken met geld

Elke donderdag een nieuw dagboek met hoogte- en dieptepunten, grappige reacties en bijzondere momenten uit het leven van een debiteurenbeheerder (ons leven dus). Er gaat een wereld voor je open! Uiteraard zijn alle dagboeken geschreven met een dikke 😉

In dit dagboek merken we dat veel debiteuren erg druk zijn. Zoals met fietsen, gamen, enzovoorts. Allemaal belangrijkere (lees: leukere) dingen dus dan het te woord staan van een debiteurenbeheerder. Je leest het op dinsdag en woensdag. Daarnaast is één manier van geld besparen het naar huis sturen van je medewerkers (zie donderdag). Natuurlijk kun je ook gewoon met ons samenwerken. Daarmee bespaar je niet alleen geld, wij leveren je ook nog eens geld op! 2 vliegen in 1 klap dus.

Donderdag

Debiteurenbeheerder Belinda had vandaag te maken met een administratief medewerkster die meer thuis zat dan op haar werk, omdat dat haar baas beter uitkwam. Vrij lastig te bereiken dus.

Baas: “De medewerkster van de administratie werkt alleen op dinsdag en donderdag ochtend en heel soms in de middag. Maar ik heb haar naar huis gestuurd. Levert me bakken met geld op! Haha.”

Vrijdag

Het volgende stukje valt in de categorie ‘zo kan het ook’! Belinda belde vandaag een pizzeria voor een nog openstaande betaling. Omdat ze geen gehoor kreeg, sprak ze de voicemail in van de betreffende meneer waarin ze vertelde een betaallink naar hem te mailen, zodat hij het bedrag alsnog direct kon overmaken. Nog geen paar minuten later stond het volledige bedrag op onze rekening en kregen we een telefoontje van de betreffende meneer.

Debiteur: “Ik heb jullie voicemailbericht ontvangen hoor en heb meteen betaald met de betaallink. Duizendmaal excuses. Het was echt niet mijn bedoeling. Jullie mails waren in mijn spam terechtgekomen.”

Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om op verschillende manieren contact op te nemen met een debiteur. Waarbij bellen toch wel één van de belangrijkste methoden is.

Maandag

Toen debiteurenbeheerder Laura een bedrijf belde en er iemand aan de andere kant van de lijn opnam was ze net aan het hoesten.

Laura: “O, eh, pardon. Sorry hoor!”

Degene aan de andere kant van de lijn die kreeg waarschijnlijk heel wat telefoontjes op een dag dus die deerde het allemaal niet. Ze antwoordde gewoon met een standaard riedeltje.

Laura (toen ze had opgehangen): “Nou, dat leek net een bandje…”

Dinsdag

Toen debiteurenbeheerder Marianne vandaag een debiteur belde, nam hij wel op, maar het kwam niet zo gelegen. Marianne leek overigens wel vaker ongelegen te bellen…

Debiteur: “Kunt u straks terugbellen, ik zit nu op de fiets.”

Marianne (nadat ze had opgehangen): “Het lijkt wel alsof deze meneer altíjd aan het fietsen is…”

Woensdag

Marianne trof het niet deze week. De debiteur die ze vandaag belde was ook weer veel te druk om haar te woord te staan. Tja, er zijn natuurlijk belangrijkere (en leukere) dingen in het leven dan een debiteurenbeheerder te woord te staan over een betaling die je nog moet doen.

Debiteur: “Ik ben aan het gamen. Kunt u later terugbellen?”

En nog ééntje dan tot slot die we je echt niet kunnen onthouden (sorry Laura). Toen online marketeer Bo een vraag stelde aan debiteurenbeheerder Laura, kreeg ze een wel héél verrassend antwoord…

Debiteurenbeheerder Laura: “Wacht even hoor, ik heb een aanmaning gehad. Moet even betalen.”

Nu luisterde iedereen op de afdeling mee. Wat? Laura, als debiteurenbeheerder, heeft een aanmaning gehad? Van wat dan? Het bleek van een webwinkel met niet de meest gebruiksvriendelijke betaalmethoden, waardoor Laura het even had laten liggen met de gedachte ‘komt later wel’ en het toen dus was vergeten. Want tja, van uitstel komt afstel. Ook hieruit blijkt maar weer dat je het de klant zo makkelijk mogelijk moet maken om te betalen. Anders had Laura natuurlijk alláng betaald!

Bekijk hier alles van een Dagboek van een debiteurenbeheerder.