Home | Dagboek van een debiteurenbeheerder – Debiteurensmoes

Dagboek van een debiteurenbeheerder – Debiteurensmoes

Dagboek van een debiteurenbeheerder - debiteurensmoes

Kerst, nieuwjaar.. een drukke week! Afgelopen week maakten wij weer betaalafspraken, en kwamen wij één van de vele debiteurensmoezen tegen! Lees deze blog om te weten hoe wij hiermee om zijn gegaan…

 

Maandag en dinsdag

Afgelopen week was het Kerst! Eerste en tweede kerstdag was het kantoor gesloten. Hoe waren jouw kerstdagen?

 

Woensdag

Op woensdag hadden we contact met een debiteur over een openstaande factuur. De debiteur had het niet zo breed, dus spraken we een klein bedrag af per maand. Een paar uur later ontvingen we de eerste betaling al via iDEAL. Erachteraan kwam een mail van de debiteur:

“Ik kom mijn betalingsbeloftes na hoor. U gelooft het misschien nu nog niet, maar u gaat zien…”

De betaalafspraak is gemaakt en de eerste betaling is zelfs al binnen. Wij vertrouwen er dan ook op dat het helemaal goed komt!

 

Donderdag

Wij belden een debiteur inzake de betaling van een factuur. Toen we vroegen wanneer wij de betaling konden verwachten, zei de debiteur: “Ik heb het bedrag vorige week al overgemaakt”. Een veelgebruikte debiteurensmoes! “Heeft u dat overgemaakt met de iDEAL betaallink?”, vroegen wij dan ook. “Uhh.. ja.”, zei de debiteur. “Hm, dat is vreemd”, zeiden wij. “Als u het openstaande bedrag via iDEAL naar ons had overgemaakt dan hadden wij dat meteen binnen moeten hebben. Kunt u ons een kopie van het betaalbewijs sturen?” De debiteur beloofde ons dat hij ons een kopie van het betaalbewijs zou sturen. Een paar minuten later kregen wij een mailtje. De debiteur vertelde dat hij de betaling was vergeten en dat hij het meteen over zou maken. Direct nadat wij de mail lazen, kregen we een melding.

De betaling was binnen!

 

Vrijdag

Afgelopen zondag was het oud & nieuw. Op de laatste werkdag van het jaar hebben wij geproost op een gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar! We hebben elkaar een fijne jaarwisseling gewenst, en ook voor jou de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Wij hebben er zin in! Heb jij een fijne jaarwisseling gehad?