Home | Controlefreak? Leer de controle uit handen te geven

Controlefreak? Leer de controle uit handen te geven

controle uit handen geven

Ben jij een ondernemer die het liefst alles zelf doet, omdat je (denkt dat je) alles zelf het beste kunt? Voor een groot deel van jouw bedrijfsvoering, zoals je core business, is dit wellicht ook het geval. Maar geldt dit ook voor andere bijkomende zaken, zoals jouw debiteurenbeheer? Of is dit toch een vak apart die je beter kunt uitbesteden aan specialisten?

Waarom het loont om bepaalde zaken uit te besteden

Als jij als ondernemer alles zelf wilt doen, kan je dat direct als voordeel opleveren dat je van alles op de hoogte bent. En je hoeft minder personeel in dienst te nemen, waardoor je weer bespaart op je personeelskosten. Maar heb je er wel eens aan gedacht om bepaalde zaken, zoals jouw debiteurenbeheer, uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf? Hieronder een aantal voordelen daarvan.

Voordelen uitbesteden debiteurenbeheer

 1. Je houdt meer tijd over
  Deze extra tijd kun je besteden aan de core business van jouw bedrijf en andere belangrijke zaken, zoals een positieve relatie met jouw klanten.
 2. Structureren en verkorten van order to cash cyclus
  Met geautomatiseerd debiteurenbeheer die opgevolgd wordt door experts in debiteurenbeheer, krijg je jouw facturen sneller betaald na het leveren van een product en/of dienst.
 3. Cashflow verhogend
  Goed debiteurenbeheer werkt cashflow verhogend.
 4. Verruiming van jouw liquiditeitspositie
  Een strakke debiteurenadministratie draagt bij aan het verbeteren van jouw liquiditeitspositie.
 5. Vermindering van afschrijvingskosten op debiteuren
  Sneller je facturen betaald krijgen, zorgt voor een vermindering van de afschrijvingskosten op debiteuren.
 6. Afname personeelskosten debiteurenafdeling
  Tegen relatief lage kosten kun je al werken met een softwareprogramma voor jouw debiteurenmanagement.

Bang om de controle te verliezen

Wanneer je jouw debiteurenbeheer uitbesteedt aan de specialisten van Debitan hoef je niet bang te zijn dat je de controle verliest. Wellicht wordt het alleen maar overzichtelijker! Het software programma wordt in eerste instantie namelijk in overleg met jou helemaal ingericht naar jouw wensen. Pas als alles helemaal naar wens is, wordt er gestart met het automatiseren en opvolgen van jouw debiteurenbeheer. En op elk gewenst moment is dit nog bij te sturen.

Nog niet helemaal om? Dan kun je ook kiezen voor een middenweg. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het automatiseren van jouw debiteurenbeheer en het evengoed in eigen beheer te houden. Debitan biedt hiervoor verschillende oplossingen met haar softwarepakketten.

Doe weer wat je leuk vindt

Kort gezegd komen we tot de volgende conclusie: wanneer je ervoor kiest bepaalde zaken uit te besteden, levert je dat niet alleen meer resultaat op, je hebt ook weer tijd voor de dingen die je leuk vindt. Je kunt je weer bezig houden met de hoofdzaken. De core business van je bedrijf. Alle bijzaken laat je lekker aan de specialisten over!

Enthousiast geworden? Neem vrijblijvend contact op met Debitan.