Home | Voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden

Voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden

Tijd besparen, grip op je cashflow; het zijn een paar voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden. Maar het gaat veel verder dan dat alleen. Je doet je debiteurenbeheer heel lang zelf. Jij hebt het contact met je klanten, jij maakt de facturen en jij gaat erachteraan wanneer ze niet betaald worden. Tot het moment dat je daar geen tijd voor hebt… Dan blijven de facturen en dus jouw inkomsten, gewoon liggen. Je debiteurenbeheer uitbesteden kan je veel rust geven en zorgt er tegelijkertijd voor dat je facturen eerder worden betaald door tevreden klanten. We laten onze klanten vertellen over de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden.

Onze klanten over de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden

‘Debitan houdt mij ook scherp op mijn debiteuren’

Wanneer je er geen tijd meer voor hebt of je er ongemakkelijk bij voelt, wordt debiteurenbeheer een soort moetje. Je verliest niet alleen de openstaande factuur uit het oog, maar uiteindelijk ook je klant. Je weet niet zeker of hij betaald heeft. En als dat niet zo is, weet je niet waarom het zo is. En dat lastige gesprek ga je ook liever uit de weg. Maar al die tijd komt je klant ook niet zomaar bij je terug. Eén van de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden is dat jouw vaste debiteurenspecialist van Debitan achter die factuur aan gaat. Maar je kunt er ook op rekenen dat jij zelf scherp wordt gehouden. Jij ziet én weet welke facturen er nog open staan, wat daar de reden van is en wat er is afgesproken met de klant. Jij verliest niets meer uit het oog.

‘Meer structuur zorgt voor meer kwaliteit’

In het systeem van Debitan zie je in één oogopslag welke facturen er open staan, hoe lang dat zo is en of er al contact is geweest met je klant. Je weet welke afspraken er zijn gemaakt over betalingen of klantenservice. Als je klant niet tevreden was en daarom niet betaalde, zorgen wij ervoor dat dat wordt opgelost, in goed overleg met jou. In het gebruiksvriendelijke systeem heb je direct overzicht en inzicht en daardoor veel meer grip op je klanten en je cashflow.

Eén van de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden is dat er structuur komt in je administratie en bedrijfsvoering. Dat komt de kwaliteit van je product of dienstverlening ten goede en dat levert weer tevreden klanten op.

‘Focussen op waar wij goed op zijn’

Debiteurenbeheer kost tijd en die tijd kun je niet besteden aan je core business. Tenzij dat debiteurenbeheer is, natuurlijk. De uren die je nu kwijt bent aan het nakijken van de facturatieadministratie, het namailen, nabellen en je druk maken over je klant; kun je ook besteden aan het ontwikkelen van je product of dienst en het hebben van positief contact met je klanten. Met Debitan is het heel makkelijk: je maakt je facturen, stuurt alle bestanden door naar ons en gaat weer over tot de orde van de dag. Als er iets aan de hand is, nemen wij contact met jou op. Uit handen is ook écht uit handen. Nog zo’n voordeel van debiteurenbeheer uitbesteden.

‘Een stapje extra voor mij en mijn klanten’

Debiteurenbeheer gaat over je klanten. Vaak hebben zij een (voor hen) goede reden om niet te betalen. Ze zijn de factuur vergeten of hebben geen financiële ruimte. Maar soms wíllen ze niet betalen, omdat ze niet tevreden zijn over het product, de dienst of de service. En daar kunnen we wat mee. Onze debiteurenspecialisten bieden een luisterend oor en zoeken samen met de klant én jou naar een oplossing. Of dat nu een betalingsregeling is of een aanvullende actie van jouw kant. Het doel is jouw relatie met je klant goed houden of herstellen. Zo betalen je klanten met een goed gevoel je facturen en ervaren zelfs zij de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden.

Ook profiteren van de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo. Zo laten we je zien wat wij kunnen doen voor jouw organisatie en hoe jij én je klanten kunnen profiteren van de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden.