Home | Uit de week van…

Uit de week van…

Een beetje van onszelf en een beetje van de techniek

Je zou het niet zeggen, met al die gezellige debiteurenbeheerders die bij ons in dienst zijn, maar ook in onze wereld gaat steeds meer automatisch. Via eentjes en nulletjes, met API’s en nog veel meer technische termen waar alleen onze developers chocola van kunnen maken. En wat daar zo fijn aan is, is dat onze klanten en vooral ook hun klanten daar zo blij van worden. Van al die slimmigheidjes en techniekjes. Want niet alleen herinneren gaat zo sneller, maar ook betalen. En dat willen we natuurlijk sowieso het liefst gisteren al geregeld hebben!

Maandag

Terwijl Marianne de voicemail van een klant van onze klant aan het inspreken is, belt hij al terug. Nathalie neemt op. De man vraagt waarom hij gebeld is en ze zoekt meteen zijn gegevens erbij. Ze ziet dat hij de tweede en daarmee laatste termijn van zijn betalingsregeling vóór het weekend had moeten voldoen. Ondertussen hoort ze dat er een berichtje binnen komt op zijn mobiel. Dus ze zegt: ‘Dat zal een betaalverzoek van mijn collega zijn.’ Hij kijkt op zijn telefoon en inderdaad, het is een WhatsAppbericht met een OnlineAccept. “Jemig,” reageert hij, “jullie zijn altijd zo snel met je berichtjes. Eens even kijken of jullie mijn betaling ook zo snel zien. Die heb ik nú gedaan.” Nathalie refresht haar scherm in het systeem en ja hoor, daar is-ie! ‘Wow, ik ben onder de indruk! Dat is echt snel!’ zegt ze tegen de man. Zo zie je maar weer hoe snel we resultaat zien van ons werk, mede dankzij de techniek. Én het goede humeur van deze man op de maandagmorgen!

Dinsdag

Alle digitale activiteit maakt mensen ook weleens onzeker. Er worden regelmatig mensen opgelicht door figuren die hun skills beter op een positieve manier kunnen inzetten. We merken dat mensen soms argwanend zijn als iemand hen om geld vraagt. En dat begrijpen we! Liever een keer te voorzichtig dan overal meteen je geld naartoe sturen! Laura heeft een klant van onze klant E. aan de telefoon. Hij vertrouwde het niet zo. Hij kon Debitan niet linken aan E. Laura heeft daar maar één oplossing voor: ze verwijst hem naar E. Ze vertelt de man dat hij dan het beste zelf het telefoonnummer op kan zoeken, zodat hij zich geen zorgen hoeft te maken dat ze hem een vals nummer geeft. De man gaat er meteen achteraan, misschien toch al wat gerustgesteld door Laura’s werkwijze. Na een tijdje belt hij weer terug. Het klopt inderdaad en hij gaat de facturen betalen. En wat wij zo belangrijk vinden hieraan is dat debiteuren hun factuur met een goed gevoel kunnen betalen. Zonder twijfels of onzekerheid en ook zonder nare gevoelens. Wij ruimen dat gewoon uit de weg!

Woensdag

We zijn dus heel enthousiast over alle digitalisering en automatisering. Maar dat werkt alléén goed als de mens achter de machine alle gegevens goed heeft ingevoerd. Marianne probeert al een tijdje contact te leggen met een klant van onze klant, maar de mailtjes blijven steeds terugkomen. En de betaling blijft dus uit! Maar na goed kijken en logisch redeneren bleek dat er een letter ontbrak in de naam in het mailadres. En inderdaad, dat werkte! Na lange tijd reageerde de vrouw en nu kon Marianne eindelijk de betalingsregeling afspreken.

Hoe simpel dat ook klinkt, incorrecte contactgegevens zijn héél vaak de oorzaak van lang openstaande facturen. Vaak in combinatie met tijdgebrek of inconsequent debiteurenbeheer. Wanneer alles klopt, communiceert dat makkelijker!

Donderdag

Laura krijgt via het systeem een reactie van een klant van onze klant S.

‘Betaald hoor! Heerlijk dat iDeal. Zouden leveranciers ook moeten doen. Scheelt een hoop werk!’

Laura bedankt haar voor deze enorm leuke reactie. We horen dit soort dingen regelmatig van klanten van onze klanten. Zo’n betaallinkje werkt gewoon heel snel, terwijl handmatig invoeren gewoon veel meer tijd kost én foutgevoeliger is!

Vrijdag

Belinda heeft een klant van onze klant M. aan de telefoon. Ze kletsen een tijdje gezellig over werk en dan vooral over het werk van een debiteurenbeheerder. Hij dacht dat het niet het allerleukste werk was om te doen. Belinda is dol op haar werk en spreekt hem dan ook tegen. En ze kan hem ook haarfijn uitleggen waaróm ze dat vindt. Aan het eind van het gesprek zegt de man: ‘Dit was het leukste gesprek dat ik vandaag heb gehad!’ En daar houdt Belinda dan weer van. Mensen blij maken, zelfs als ze moeten betalen!