Home | Start het jaar met een streepje voor

Start het jaar met een streepje voor

Hoe zit het met jouw goede voornemens? Nee, dan bedoelen we natuurlijk niet of je al naar de sportschool geweest bent, nog een druppel alcohol hebt gehad of de volledige bak snoep in de vuilnisbak hebt gegooid. Daar bemoeien we ons niet mee! We hebben het over je zakelijke goede voornemens. Meer tijd besteden aan het contact met je klanten, meer geld verdienen, een gezondere cashflow, een georganiseerde administratie; dat soort dingen. Als jij de boel op de achtergrond goed georganiseerd hebt, gaat de rest namelijk ook een stuk makkelijker. En haal je al je goede voornemens! Scheelt toch dat je dat alvast weet, kun je Blue Monday volgende week alvast van je kalender schrappen.

Een georganiseerde administratie

Aan een rommelig bureau kunnen de meeste mensen niet zo goed werken. En een rommelige administratie is ook niet echt een goede basis voor een gezonde onderneming. Wanneer je constant op zoek moet naar de afspraken die met de klanten zijn gemaakt, facturen die allang verlopen zijn of betaalgegevens, loop je op andere gebieden ook al snel achter de feiten aan. En reken maar dat je klanten dat doorhebben. Het zijn net dieren: ze ruiken angst (en wanorde). Door je debiteurenadministratie te digitaliseren én te automatiseren voer je een soort clean desk policy in voor je administratie. Alles is geordend in één systeem dat voor jou alle taken in de gaten houdt en jij kunt je post-its en aantekeningen bij het oud papier gooien. Je ziet in één oogopslag welke facturen er nog open staan, of daar al actie op ondernomen is, of je je klanten nog even moet nabellen én welke afspraken er zijn gemaakt door je collega’s.

Een gezondere cashflow

Ondernemen is risico’s lopen, zeggen ze altijd. Maar die risico’s beperk je liever. Omdat je kosten maakt om de toko draaiende te houden, is het wel zo fijn als er ook af en toe geld binnenkomt. Dat is natuurlijk waarom je facturen stuurt. Maar als je wéken op je betalingen moet wachten, gaat er meer geld je bedrijf uit dan er binnenkomt. Dat gaat ten koste van je liquiditeit en daarmee uiteindelijk van heel veel bedrijfsprocessen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je zuurverdiende geld tijdig binnenkomt. Door je debiteurenbeheer te automatiseren wordt na het facturatiemoment meteen een workflow in werking gezet. Zo worden betalingsherinneringen en aanmaningen meteen verstuurd wanneer betaaldata verlopen. Ook krijg je een reminder wanneer je je klanten even moet nabellen. Wat ons betreft is bellen sowieso altijd de beste optie: een beller is sneller, weet je wel! Door je debiteurenbeheer te automatiseren of zelfs uit te besteden worden je facturen sneller betaald, heb jij dus eerder je geld en blijft je cashflow beter flowen.

Meer geld verdienen en meer klantcontact

Wie wil er nou niet meer geld verdienen? Wij wel in ieder geval! Door bedrijfsprocessen efficiënter in te richten houd je meer tijd over voor andere zaken, zoals het ontwikkelen van je bedrijf. En goede ontwikkelingen kunnen meer geld in het laatje brengen. Wanneer je je debiteurenbeheer op orde hebt, komt er meer geld sneller het bedrijf binnen. Een andere bijvangst is dat het zorgt voor meer tevreden klanten. Wanneer je factuur na de eerste betaalherinnering nog niet betaald is, adviseren we je altijd om even na te bellen. En als je die klant aan de telefoon hebt kun je meteen even informeren hoe jouw product of dienst bevallen is. Is de reden van het uitblijven van de betaling dat je klant niet tevreden is? Dan is hier jouw kans om die ontevredenheid weg te nemen. En wanneer je samen een oplossing hebt gevonden, voelt je klant zich ook beter bij de hele situatie. Uiteindelijk zal hij dan alsnog betalen en je in de toekomst nóg eens benaderen. Jij hebt klantvriendelijkheid immers hoog in het vaandel staan. En daar gaan je klanten en uiteindelijk je omzet heel goed op!

Zo heb je al je goede voornemens behaald door maar één aanpassing. Wil je weten wat het automatiseren of zelfs uitbesteden van je debiteurenbeheer voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende demo of adviesgesprek. Wij gaan graag een stapje harder voor jou, óók als we je moeten helpen met je goede voornemens! Happy 2023!


Maak een afspraak!