Home | Debitan sluit partnership met Graydon

Debitan sluit partnership met Graydon

Amsterdam, 3 november 2020 – Debitan en bedrijfsinformatiespecialist Graydon zijn een samenwerking aangegaan. De bedrijfs- en kredietinformatie van Graydon maakt nu deel uit van het debiteurenmanagementsysteem van Debitan. Hiermee kunnen de klanten van Debitan niet alleen hun debiteurenbeheer nog verder optimaliseren, maar ook andere bedrijfsprocessen gerichter inrichten.

De integratie van de data van Graydon geeft de klanten van Debitan toegang tot actuele informatie over hun debiteuren. Zo krijgen ze bijvoorbeeld inzicht in de financiële gezondheid, het betaalgedrag en de kredietwaardigheid van hun debiteuren. Specifieke voorwaarden zoals betaaltermijnen of kredietlimieten kunnen zo nog beter worden afgestemd, wat bijdraagt aan een effectiever debiteurenbeheer doordat facturen minder lang open blijven staan.

Gegevens altijd up to date

Daarnaast maakt de koppeling het mogelijk om heel eenvoudig de klantadministratie op orde te brengen. Doordat er een directe koppeling is met actuele bedrijfsgegevens, beschikt de gebruiker altijd over de juiste adres- en contactgegevens. “Hiermee voorkom je dus dat er verkeerde gegevens in je systeem staan”, aldus Martijn Roos, senior accountmanager Zakelijke Dienstverlening bij Graydon. “Niet alleen is het fijn dat je systeem op orde is, maar het beschikken over de juiste adres- en facturatiegegevens zorgt er in de praktijk ook voor dat facturen sneller betaald worden. We zijn trots dat we de klanten van Debitan op deze manier kunnen helpen om sneller over hun geld te beschikken, iets wat in deze tijden extra van belang is.”

Meerwaarde voor onze klanten

“We zijn erg blij met de koppeling met Graydon. Hiermee kunnen we grote meerwaarde bieden aan onze klanten. Niet alleen kunnen we hen van meer informatie voorzien bij het debiteurenbeheer, maar ook ondersteuning bieden in de processen eromheen”, zegt Serge Hagenaar, directeur-eigenaar van Debitan. “Zo kunnen ze vóórdat ze zaken gaan doen een potentiële klant checken via de CustomerCare365 module. Goed debiteurenbeheer begint immers met KYC (Know Your Customer). Daarnaast kunnen onze klanten de financiële gezondheid van bedrijven monitoren, waarbij direct een notificatie wordt gegeven wanneer er bij één van de klanten een relevante verandering heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld wanneer het kredietadvies is bijgesteld of wanneer een bedrijf failliet is gegaan. Door die notificatie kunnen onze klanten daar direct op inspelen. Met deze koppeling kunnen we dus in veel meer voorzien dan alleen in debiteurenbeheer.”

Over Graydon

Graydon helpt het bedrijfsleven al 130 jaar lang aan waardevolle bedrijfsinformatie om weloverwogen financiële en commerciële beslissingen te nemen. Door uit diverse bronnen grote hoeveelheden data te verzamelen, analyseren en interpreteren, leveren wij klanten inzichten op het gebied van kredietinformatie, risk & compliance en marketinginformatie. Hierbij maken we gebruik van meer dan 130 internationale databases en de gegevens van meer dan 90 miljoen bedrijven. Graydon heeft kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Londen en Cardiff. Sinds 2016 is Graydon onderdeel van Atradius, een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld.