Home | Orange Monday Once Again

Orange Monday Once Again

Vorig jaar introduceerden we ons antwoord op Blue Monday: Orange Monday. Vandaag schijnt wederom de meest deprimerende dag van het jaar te zijn, maar daar trekken wij ons niets van aan! De eerste stappen in het nieuwe jaar zijn gezet en we hebben de derde maandag van januari alweer bereikt. In deze blog wat positiviteit van ons. Met onze oranje energie kunnen wij én jij een stapje harder voor jouw klanten!

Kies voor oranje

Vanuit de kleurenpsychologie is oranje de kleur die zorgt voor positieve energie, creativiteit en vooruitgang. De kleur verdrijft gevoelens van depressie en werkt stimulerend. Het zorgt voor creativiteit en gezelligheid én zorgt voor meer pit. Daar gaan we allemaal een stapje harder van toch? Dus trek iets aan dat oranje is, haal de Koningsdag en WK-versiering vast uit de kast, eet oranjekoek (is niet oranje, maar wél lekker!) of pas gewoon je bureaubladachtergrond even aan met iets in deze inspirerende kleur.

Muzikale energie

Er is niets wat zo instant opwekkend kan werken als muziek. Daarom hebben we speciaal voor jou (en een beetje voor onszelf) een speciale Orange Monday Playlist gemaakt in Spotify. Kun je de héle dag luisteren naar blije liedjes. Hij is namelijk precies 8 uur. En moet je overwerken? Dan luister je hem gewoon nóg een keer! Je beluistert onze playlist hier.  

Internal happiness

Geluk komt óók van binnenuit. Of misschien wel vooral van binnenuit. Daarom moet je er af en toe ook iets instoppen. Dus verwen jezelf en je collega’s, als je niet afgezonderd thuis zit te werken, met iets lekkers. Haal een gebakje, een saucijzenbroodje (favoriet bij ons op kantoor) of iets anders waar je blij van wordt.

Kom in beweging

Als je nog niet hebt staan dansen op onze playlist, kun je er altijd nog voor kiezen om een wandeling te gaan maken. Tien keer de trap of en af kan natuurlijk ook. Door sporten wordt meer dopamine, serotine en endorfine aangemaakt. En vooral endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon. Daar kun je niet genoeg van hebben in je zenuwstelsel. Ook fijn als je een dispuut hebt met je klant en even niet weet hoe je daar diplomatiek mee om moet gaan.

Neem de tijd

Waar je ook heel veel positieve energie van krijgt, is goede gesprekken met anderen. Met je klanten bijvoorbeeld. Neem vandaag eens de tijd om een paar van je klanten te bellen. Ook als ze geen openstaande facturen hebben. Gewoon even checken hoe het gaat, wat hun plannen zijn voor het komende jaar en of je nog wat voor ze kunt betekenen. Zo laat je je klanten zien dat je een stapje harder gaat voor hen én ben je weer even top of mind bij hen!

Met al die positieve energie en tevreden klanten, kom jij Orange Monday wel door. En de rest van de week ook. Schouders eronder, laat de creativiteit stromen en denk af en toe gewoon aan oranje. Of aan onze playlist!