Home | Uit de week van een debiteurenbeheerder: Logischerwijs Onlogisch

Uit de week van een debiteurenbeheerder: Logischerwijs Onlogisch

Logica is een bijzonder iets. Aan de ene kant is er een algemene soort logica, waarmee heel veel mensen het dan eens zijn. Dan roepen ze: ja, dat is logisch. Maar er is ook een persoonlijke variant. De ene persoon vindt iets volkomen logisch, terwijl de andere er geen touw aan vast kan knopen. Deze logica zorgt voor verwarrende gesprekken. Daar hadden we deze week last van bij ons op kantoor. Alhoewel dat ook wel weer grappige situaties opleverde.

Maandag
Laura wordt gebeld door een meneer die even wat wilde nagaan. Hij had een factuur ontvangen voor de huur en hij zag bovenin ons logo staan en vroeg zich af of het wel goed ging. Het leek op het logo van Debitan, maar nu stond er een streep door de 5 en een 6 erbij? Nathalie heeft hem uitgelegd dat het allemaal klopt en dat dit aangepaste logo alleen tijdens dit schrikkeljaar gebruikt wordt. Er is geen sprake van fraude met ons logo, gelukkig!

Dinsdag

Serge heeft een debiteur aan de telefoon die nu écht moet gaan betalen. ‘Ik sta op het punt de vordering uit handen te geven. Kun je misschien vandaag nog die € 100,- overmaken?’
Debiteur: “Ja, dat lukt niet. Gisteren is mijn enkelband afgeknipt.”
Serge leeft met hem mee: ‘Oh, dat is niet zo best. Dan kun je natuurlijk ook niet werken?’
Het blijkt niet om een lichamelijk kwaal, maar om een enkelband van justitie te gaan. Maar de beste man moest nog wel even op zoek naar een manier om zijn schuld alsnog te kunnen inlossen.

Woensdag

Marianne spreekt een debiteur die verklaart dat zijn vriend hem weleens Ti-ta-tovenaar noemt, maar dat dat niet betekent dat hij ook geld kan toveren.
Marianne is nogal beeldend ingesteld: ‘HO! STOP! Dat hoef ik allemaal niet te weten!’
De man schrikt er zelf ook een beetje van. Marianne ziet nog de hele middag toverstokjes.

Donderdag

Nathalie heeft een debiteur aan de telefoon. Ze informeert nog even wat hij gaat doen met dit heerlijke weer.
Debiteur: “Ik ben lekker aan het klojoën in het tuintje.”
Nathalie: ‘Nou, dan hoop ik maar dat het wat wordt, met dat geklojo!’
De man had er gelukkig alle vertrouwen in dat het goed zou komen met zijn tuin.

Vrijdag
Marianne spreekt een debiteur die de in januari getroffen betaalregeling nooit is nagekomen. Hij heeft geen idee waar het over gaat of waar hij nog voor moet betalen. Dat komt doordat hij al vier maanden geen werk heeft en dus alles is vergeten. Zo blijkt maar weer hoe belangrijk werk kan zijn voor een gezond dagritme en een doel in het leven.
Dat maakt ons weer extra dankbaar voor ons plekje bij Debitan!