Debiteurenbeheer automatiseren

Jouw debiteurenbeheer automatiseren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Debitan heeft voor jou verschillende software pakketten ontwikkeld waarmee jij jouw debiteurenadministratie kunt automatiseren en je facturatie kunt digitaliseren. Zo maken wij debiteurenbeheer een fluitje van een cent.

Wil je de software van Debitan eerst uitproberen? Of ben je een klein bedrijf die niet meer dan 3 facturen per maand verstuurd? Speciaal voor deze ondernemers hebben wij een gratis softwarepakket ontwikkeld!

Tevens kun je ervoor kiezen om jouw debiteurenbeheer zelf te doen, waarbij we een Instap, Basis, óf volledig uit te besteden pakket aanbieden. Wanneer je ervoor kiest om jouw debiteurenbeheer uit te besteden, wordt jouw debiteurenadministratie niet alleen geautomatiseerd, maar nemen onze specialisten jouw gehele debiteurenbeheer over. Denk hierbij aan het versturen van facturen en betaalherinneringen tot het doen van telefonische herinneringen en aanmaningen. Dus ook de gehele opvolging van de facturen wordt voor je gedaan! Lees hier meer over de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden.

Digitaal factureren

Binnen Debitan kun je kiezen uit digitaal factureren en/of per post versturen. Op klantniveau geef je aan op welke wijze de verzending moet plaatsvinden en hoe en wanneer de opvolging daarvan gedaan moet worden indien een factuur niet binnen de betalingstermijn wordt voldaan. Het systeem waarschuwt je wanneer er bepaalde acties uitgevoerd dienen te worden. Zo kun je een vast werkproces aanhouden met als gevolg dat jouw facturen sneller betaald worden.

Ook kun je aan de hand van abonnementen vaste maandfacturen, zoals huurfacturen of abonnementsgelden, geheel geautomatiseerd versturen. De herinneringen en aanmaningen worden dan tevens automatisch ingepland. Je hoeft alleen nog maar je betalingen te verwerken en de rest gaat vanzelf! Zelfs wanneer je niet betaald zou krijgen, wordt de factuur doorgestuurd naar een incassobureau of deurwaarder van jouw keuze.

Online Betalen

Wie weleens een webshop heeft bezocht en iets heeft gekocht, kent het systeem van online betalen. Om jouw debiteurenbeheer makkelijk te houden, kunnen jouw debiteuren in ons online debiteuren management systeem ook van deze dienst gebruikmaken om zo online de openstaande facturen aan jou over te maken. Het bedrag staat dan direct op jouw rekening en wordt in de administratie van Debitan automatisch verwerkt. Zo kun je facturen via iDeal, creditcard of automatische incasso laten betalen. Ook dit proces, evenals de specificaties richting jou, is geheel geautomatiseerd.

Meer weten?

Altijd online inzicht

Dankzij de debiteurenbeheer software van Debitan heb je online inzicht in jouw debiteurenbeheer. Dus: altijd en overal beschikbaar, waar en wanneer het jou uitkomt. Bovendien geeft het systeem je assistentie in een doeltreffend beheer van jouw debiteurenadministratie. Wanneer je inlogt in het systeem zie je in één oogopslag wat het totaal openstaande factuurbedrag is. Ook zie je welke acties er recent zijn uitgevoerd en welke er gepland staan. Is een factuur niet betaald en is een bepaalde opvolgactie aan jouw zijde nodig? Dan krijg je hiervan een melding. Door ook de opvolgacties consequent uit te voeren, zorg je ervoor dat facturen sneller (alsnog) betaald worden. En jij houdt het overzicht!

Herinneringen, aanmaningen, bel-acties:
Debitan brengt je automatisch op de hoogte en met één klik worden de acties uitgevoerd. Dus: altijd op tijd, waardoor jij de betalingen sneller binnen krijgt. Je ontvangt, in de door jou gewenste frequentie, specificaties van de ontvangen bedragen welke direct aan jou worden overgemaakt. Niet alleen handig, maar ook ontzettend overzichtelijk! En niet te vergeten; erg belangrijk! Het niet betalen van facturen is namelijk één van de grootste oorzaken van faillissementen van bedrijven. Het software programma kan je helpen te voorkomen dat het zo ver komt.

Automatische incasso

Ook bieden wij de mogelijkheid om (grote aantallen) automatische incasso’s voor je te verzorgen. Wij voeren voor jou de incasso’s uit, controleren de betalingen en bij terugboekingen ondernemen wij passende actie. Interesse of meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Debiteurenadministratie op maat
Onze software pakketten bestaan uit bepaalde basis elementen die geheel naar wens zijn uit te breiden. We bieden hiervoor verschillende aanvullende modules, maar kunnen ook iets speciaal op verzoek maken. Zo maken wij een debiteurenadministratie op maat en voldoet hij precies aan jouw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag verder!