Home | Houd het warm

Houd het warm

Ik merk dat ze bij Debitan houden van warmte.
Of het nu gaat om lekker weer, een warme radiator, warme koffie of intermenselijk contact. En voor al die dingen geldt dat we dat ook graag vasthouden. En in mijn zoektocht naar de ultieme customer journey, bleef ik natuurlijk hangen bij warme contacten. Met jouw debiteuren, maar vooral ook met jou als onze klant. Zo vertelde Belinda me over een leuke case voor klant A. Komt ‘ie:

Op donderdag is Belinda voor klant A aan het bellen met debiteuren die nog openstaande facturen hebben. Dat nabellen is eigenlijk een doorlopende voorstelling, omdat er de hele maand door facturen worden verstuurd door klant A.

En helaas worden die niet allemaal even snel betaald. Om goed op één lijn te blijven met klant A, heeft Belinda regelmatig contact met haar contactpersoon binnen het bedrijf. Door het contact warm te houden zijn beide partijen altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Oppakken en doorpakken
Terug naar het telefoontje van Belinda met debiteur Z.
Dit bedrijf is nog een vrij nieuwe klant van klant A en ze hebben al enige tijd een openstaande factuur van klant A. Belinda vraagt wat er de reden van is dat deze nog niet betaald is, ondanks herinneringen. Nu blijkt dat de adresgegevens die op de factuur waren vermeld niet klopten. Daardoor kon de boekhouding de factuur niet inboeken. Ook waren blijkbaar niet de juiste gegevens bekend voor de contactpersoon binnen het bedrijf. Daardoor liep de communicatie vast. Belinda is blij dat ze dit weet, want hier kan ze wat mee! Ze noteert de juiste adresgegevens én de naam en het directe telefoonnummer van de contactpersoon. Ze belooft dat ze ermee aan de slag gaat. Vervolgens belt ze haar contactpersoon bij klant A. Ze geeft aan dat de adresgegevens voor facturatie van debiteur Z gewijzigd moeten worden én dat er een vaste contactpersoon is voor de crediteurenadministratie. Klant A zet de juiste gegevens in het systeem en stuurt een nieuwe factuur naar debiteur Z. Nog dezelfde middag wordt deze betaald met het iDeal betaallinkje dat in de factuur staat. Wat een beetje warmte al niet kan doen!