Home | Dagboek van een debiteurenbeheerder – meisje

Dagboek van een debiteurenbeheerder – meisje

dagboek van een debiteurenbeheerder - meisje

Deze week hadden we onder andere te maken met een debiteur die mailde dat hij niet kan mailen, een ‘ouwe’ debiteur en een debiteur die nog op zoek was naar een meisje.

Donderdag

Vandaag  ontvingen we een wel heel originele reden om niet aan de betalingsverplichting te voldoen. Het betrof namelijk een ondernemer die geen rekening had gehouden met de inkomensbelasting die hij nog moest betalen. In een mail stuurde hij ons:

‘De reden dat ik nu niet kan betalen is door de aanslag van de belastingdienst.’

Voor de compleetheid stuurde hij ook nog: ‘(zie bijlagen)’

Vrijdag

Het gebeurt regelmatig dat we bedrijven bellen voor een nog openstaande factuur bij een klant van ons, maar dat ze op dat moment niet kunnen betalen omdat ze zelf ook nog wachten op geld. Vaak is de reden hiervan dat ze niet bovenop hun debiteurenbeheer zitten. En regelmatig gebeurt het dan ook dat zo’n debiteur met een debiteurenprobleem dan klant bij ons wordt. Niet alleen omdat wij ervoor kunnen zorgen dat hij sneller zijn geld krijgt, maar ook omdat ze de manier waarop wij hen benaderen als erg prettig ervaren. Zo had Laura vandaag ook een bedrijf aan de telefoon met hetzelfde probleem én dezelfde oplossing!

Maandag

Deze week blijkt maar weer eens wat voor leuke en persoonlijke band we hebben met onze klanten/collega’s. Zo hebben we in één week tijd zowel een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen als een uitnodiging om bij het 12,5 jaar in dienst feestje te zijn van 2 medewerkers van één van onze klanten. En om het plaatje helemaal compleet te maken ging onze eigen Thomas ook nog eens trouwen afgelopen weekend, waar we uiteraard ook van de partij waren met zijn allen. Dat zijn de leukere dingen!

Verder ontving debiteurenbeheerder Marianne per e-mail vandaag het volgende:

‘Ik ben momenteel helaas niet in staat te mailen, omdat ik in therapie zit.’

Uh, wat is dit dan?

Dinsdag

Toen Marianne vandaag een debiteur (die ze al een keer eerder gesproken had) belde en er aan de andere kant van de lijn een vrouw opnam, hoorde ze dat het niet de persoon was die ze eerder had gesproken. Toch vroeg ze het voor de zekerheid toch maar even.

Marianne: “Spreek ik met mevrouw …?”

Mevrouw: “Ja, maar met de ouwe! Je moet de jonge hebbe, da’s me dochter.”

Woensdag

Vorige week donderdag sprak onze Belinda met een student die in een hottub zat en zijn internetrekening niet had betaald. Het was toen een bijzonder leuk gesprek. Helaas was opnieuw zijn internet afgesloten, omdat hij te laat had betaald, dus belde hij ons zodat hij weer aangesloten kon worden. Toevallig nam debiteurenbeheerder Belinda de telefoon op en wéér liep het uit op een bijzonder gesprek…

Debiteur: “Studeer je nog?”

Belinda: “Nee, dat is al een tijdje geleden…”

Debiteur: “Jammer we geven een feestje om in het studentenhuis te gamen en we zoeken nog een meisje.”