Home | Dagboek van een debiteurenbeheerder – Bang

Dagboek van een debiteurenbeheerder – Bang

Dagboek van een debiteurenbeheerder - Bang

We ontvangen nogal wat opmerkelijke mails, maar de mail die we afgelopen woensdag ontvingen, was op zijn zachtst gezegd zéér opmerkelijk te noemen… Verder werd ook collega Bo nu een beetje bang van debiteurenbeheerder Laura én blijven we ons verbazen over bepaalde denkwijzen van sommige debiteuren. Lees het allemaal in een nieuw Dagboek van een debiteurenbeheerder.

Maandag

Vandaag dachten we een brief te ontvangen van een specifiek bedrijf (bedrijfsnamen even daargelaten). Dit was echter slechts een vermomming. Het betrof een brief van een debiteur die was ‘verstopt’ achter een vel briefpapier van het betreffende bedrijf. Tevens was deze ‘verpakt’ in eenzelfde bedrijfsenveloppe. Nou vinden we het niet betalen van openstaande facturen al brutaal, maar dit betreft eigenlijk gewoon een vorm van diefstal… (Althans, we nemen aan dat het betreffende bedrijf niet weet dat hun papier gebruikt wordt voor privédoeleinden.)

Dinsdag

Na meerdere malen telefonisch met een debiteur te hebben gesproken, die meerdere malen het openstaande bedrag zei te hebben overgemaakt en waarvan we de betaling nog steeds niet hadden ontvangen, was debiteurenbeheerder Laura het nu echt zat. Op een dwingende doch vriendelijke toon maakte ze aan de debiteur kenbaar dat het betreffende bedrag er eind van deze middag op diende te staan en zo niet we overgingen tot vervolgstappen. Hierop reageerde collega Bo:

“Als je mij nu had gebeld, zou ik ook alles hebben gedaan wat je me vroeg.” (Zie ook het dagboek van een debiteurenbeheerder van vorige week.)

We houden onze rekening in de gaten! Wordt hopelijk niet vervolgd…

Woensdag

Vandaag ontvingen we een e-mail van een debiteur in de categorie ‘wie niet waagt, wie niet wint’. Want antwoorden op een mail met ‘hier woont niemand’ is al bijzonder (daar er geen woonadres in de mail wordt genoemd), maar vervolgens ook nog gaan ontkennen dat je de debiteur die in de mail genoemd wordt niet kent (terwijl het e-mailadres exact dezelfde naam bevat als dat de betreffende debiteur heet) is wel héél opmerkelijk te noemen…

Donderdag

We blijven ons verbazen over hoe sommige debiteuren denken. Dit keer spraken we met iemand aan de telefoon die nog geen 18 jaar was en die daarom vond dat ze geen rente over het openstaand bedrag hoefde te betalen. Tevens was er volgens haar met haar afgesproken dat ze überhaupt geen rente hoefde te betalen ongeacht haar leeftijd. Helaas gaat de afgesproken regeling, zoals bij ons bekend, toch nét even wat anders…

Vrijdag

Een gouden tip voor iedereen (met name debiteuren) die hun voicemail nooit afluistert: zet hem uit! Erg frustrerend is het namelijk wanneer je een heel verhaal achter hebt gelaten en vervolgens wordt teruggebeld met “Ja, mijn voicemail luister ik nooit af.”

Dus, mocht jij jouw voicemail ook niet afluisteren… Mooi klusje voor het weekend als je even niets te doen hebt. ?