Home | Het systeem groeide met ons mee

Het systeem groeide met ons mee

Tjalle de Vreeze, MidiWines, debitan.nl

Tjalle de Vreeze
Eigenaar Midiwines

‘Als goede bekende van Serge wist ik al van Debitan af. Hij lanceerde de eerste versie van het programma, terwijl wij bezig waren ons bedrijf op te bouwen. Wij zijn een importeur en groothandel van wijnen voor de horeca en de zakelijke markt, maar we hebben óók een winkel en webshop voor particulieren. Twee heel verschillende doelgroepen, ook waar het gaat om betaalgedrag. We wilden dan ook meteen starten met het automatiseren en stroomlijnen van het debiteurenbeheer. Ik heb ook wel gekeken naar de verschillende boekhoudprogramma’s, waarmee je ook kunt factureren, maar dit werkte eigenlijk heel prettig. Ik factureer vanuit Debitan en de volledige opvolging gaat ook via het systeem.

Terugblikken en vooruitzien
We zijn samen gegroeid, Debitan en Midiwines. Waar ik begon met facturatie via het systeem, doe ik nu ook het voorraadbeheer en het beheer van abonnementen voor onze klanten via Debitan. Omdat het systeem steeds verder ontwikkelde, bood dat ook weer kansen voor ons. Ik vind het heel prettig om met een professioneel systeem te werken. Ik heb alles onder controle. Ik kan precies zien welke facturen er nog open staan en waar we nog iets mee moeten. Maar ook automatische incasso’s kan ik eenvoudig inregelen. Dat is vooral voor de horecaklanten heel prettig. Ook een belangrijk pluspunt is de rapportagemogelijkheid. Ik kan per debiteur of per artikel inzien hoe de geschiedenis is qua orders of qua betaling. Ik kan belangrijke managementinformatie inzien en daarop inspelen. Ook kan ik mooie financiële overzichten maken. Het is waardevol om te zien hoe we ons de afgelopen vijf jaar hebben ontwikkeld, bijvoorbeeld!

Meer dan debiteurenbeheer alleen
Ik zie Debitan als een totaalpakket dat véél meer biedt dan alleen debiteurenbeheer. Alles is geautomatiseerd en de koppeling met mijn boekhoudpakket is heel waardevol. Ik heb mijn handen vrij voor andere zaken en dat maakt het mogelijk om verder te groeien. Binnen het bedrijf worden dingen snel opgepakt en ik krijg altijd vlot een reactie als er iets gebeurt. Toen er met de automatische incasso iets niet goed ging, werd dat razendsnel weer rechtgezet. Dat werkt heel fijn. Zo kunnen we samen verder ontwikkelen!’