Home | Feature van de maand: Factuur Financiering

Feature van de maand: Factuur Financiering

Wachten op betalingen kan soms lang duren. Zéker wanneer je vol plannen zit, inkopen moet doen en eigenlijk gewoon verder wilt. Hoe fijn zou het zijn als je dat geld van die factuur gewoon direct hebt en niet afhankelijk bent van je klant en zijn betaalgedrag?! Nou, dat kan met onze feature van deze maand: Factuur Financiering. Een service die we aanbieden in samenwerking met Rabobank, maar die ook beschikbaar is voor klanten van andere banken.

Wat is Factuur Financiering?

Factuur Financiering is een kortlopende lening voor bedrijven. Je vraagt hem aan op basis van één of meerdere uitstaande facturen. Die facturen zijn het onderpand van je financiering. Rabobank schiet 100% van de B2B-factuur voor, zonder afsluitkosten. De aanvraag doe je vanuit de vertrouwde omgeving van Debitan en na goedkeuring heb je het bedrag binnen 24 uur op je rekening. Er geldt een rentepercentage dat afhankelijk is van de betalingstermijn van de factuur. En nadat je klant heeft betaald, los jij de lening weer af. De kunst is natuurlijk om je debiteuren workflow zo in te richten dat je klant netjes binnen 30 dagen betaalt. Maar daarvoor gebruik je Debitan!

Voldoende werkkapitaal

Met Factuur Financiering heb je snel weer voldoende werkkapitaal om door te kunnen met je onderneming. Ondertussen werken je workflows voor het debiteurenbeheer ook gewoon door, maar jij bent minder afhankelijk van de snelheid van je klant. En dat komt de onderlinge relatie mét die klant ook ten goede. Maar dat neemt allemaal niet weg dat je klant je gewoon binnen die 30 of als je heel tolerant bent 60 of zelfs 90 dagen moet betalen. En hoe sneller je klant betaalt, hoe eerder jij je lening afbetaalt en hoe lager het rentepercentage is dat je aan de Rabobank betaalt. Achteroverleunen is er niet bij. Maar dat wil je ook helemaal niet!

Hoe zet ik dit aan?

Factuur Financiering staat standaard aan voor alle klanten van Debitan. Wanneer je een factuur vóór wilt financieren, start je vanuit het systeem direct de aanvraag. Het wijst zich vanzelf.

Goed om te weten:

  • Je kunt facturen financieren van 1000 tot 100.000 euro
  • De looptijd is 30, 60 of 90 dagen
  • De rente is 1,2 tot 3,6%, afhankelijk van de looptijd
  • Rabobank neemt geen contact op met jouw klant. Je blijft zelf in control.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk!