Home | Hoe wij de economie draaiende houden

Hoe wij de economie draaiende houden

Geld laten rollen. De economie draaiende houden. Het is van levensbelang voor alle bedrijven en consumenten in ons kleine, maar zó ontwikkelde land. Wij, alle bedrijven in de creditmanagementsector, werken er keihard aan. En dat werken werpt zijn vruchten af, blijkt uit het VCMB Creditmanagement Waardenonderzoek, waarvan de resultaten 18 november werden gedeeld.

De VCMB, het Verbond van Credit Management Bedrijven, heeft onderzoek gedaan naar de waarde van de creditmanagementsector voor Nederland. Deels voor, maar ook tijdens de coronacrisis. En hoewel we er nog niet zijn, doen we het heel goed met z’n allen. Het aantal faillissementen is historisch laag en volgens het CBS kan ruim 90% van de bedrijven in Nederland nog steeds zijn eigen broek ophouden. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de sneltreineconomie tot maart 2020, maar dat komt óók doordat verantwoord creditmanagement heeft gezorgd voor een gezonde cashflow bij talloze bedrijven.

Keep the cash flowing

Hoe we dat doen? De creditmanagementsector faciliteert transacties en verhoogt de liquiditeit binnen bedrijven. Door vanaf dag één onderzoek te doen naar de klant en betalingsrisico’s te signaleren én te voorkomen. Dankzij het maximale inzicht dat we hebben door de enorme hoeveelheid aan data die toegankelijk is, kunnen bedrijven en consument met vertrouwen geld (uit)lenen. We handhaven betalingsafspraken met strak debiteurenbeheer. Doortastend optreden en de communicatie op gang houden. En door de cashflow op gang te houden, beperken we het faillissementsrisico en daarmee het verlies van werkgelegenheid.

Ook jij moet je credits managen

Hoe dit verhaal verder gaat, zullen we de komende tijd zien. Maar dat creditmanagement belangrijker is dan ooit, moge duidelijk zijn. En niet alleen voor grote bedrijven, maar voor iedereen die iets verkoopt aan iemand anders. Of dat nou een product is of een dienst. Door volledig in beeld te hebben hoe jouw situatie is en hoe die van je klant is, beperk je je eigen risico. En door je debiteurenbeheer te automatiseren en strak op te volgen, wordt de kans dat je niet of veel te laat betaald wordt heel klein. En als je het lastig vindt om dat zelf allemaal in te richten of uit te voeren, dan zijn wij er voor je. En dat is een stuk voordeliger dan je denkt. Onderaan de streep word je er beter van. Jij en de hele economie.

Weten hoe onze klanten denken over ons werk? Lees de reviews!